null

Az egytálételek klasszikusan ebbe a kategóriába tartoznak. Így érdemes a gyors vacsora és ebéd lehetőségek között ezeket is számításba venni, ha szeretnénk magunk főzni az ételeinket a rendszeres rendelés helyett. A következő cikkben adunk néhány ötletet, amiket érdemes lehet kipróbálni a hétköznapok alatt is.

A paprikás krumpli

Ahogy a mondás tartja: egyszerű, mint a paprikás krumpli. És ebben nincs semmi gúny, irónia, vagy túlzás. Ez az étel annyira könnyen elkészíthető, hogy bármelyik kezdő szakács is bátran nekivághat. Laktató, mégis gyors megoldás, ha valamit össze szeretnénk dobni, hogy elvigyük másnap munkába, vagy a családnak valamilyen gyors vacsorára van szüksége.

A receptneked paprikás krumplija könnyen leveszi majd a lábáról az egész családot, és pillanatok alatt elkészíthető. Érdemes akár a kapkodós munkanapokon is kipróbálni.

Ebből a nagyszerű ételből természetesen számos verziót találhatunk az interneten, de ezeket tovább fokozhatjuk a feltétekkel. Egyes családok inkább a pörkölteket tálalják a főzelékfélék mellé, vannak akik virslit, fasírtot vagy éppen kolbászt tesznek bele, hogy egy kis fehérjetartalommal is felruházzák ezt a remek fogást.

Rakott ételek

A magyar konyha hagyományosan tele van a különböző rakott ételekkel. Rakott káposzta, rakott krumpli, rakott tészta és még számos ínycsiklandó finomság közül választhatunk. A nagy közös pont ezekben, hogy viszonylag kevés előkészület után az alapanyagokat egy tepsibe rétegezzük, majd egyben megsütjük. Többségében kimondottan laktató végeredménnyel kecsegtetnek viszonylag kevés munka árán.

Töltött ételek

A töltött paprika és töltött káposzta már kicsivel több konyhai rutint igényelnek, és nem feltétlenül tartoznak a pillanatok alatt elkészíthető ételek közé. Ami viszont mellettük szól, hogy fagyaszthatóak. Tehát nincs azzal probléma, ha akkora adag készül, hogy 2-3 alkalomra is elég az egész családnak. A fagyasztóban hosszan eltarthatóak, és a felolvasztás után is legalább akkora élvezeti értékkel bírnak, mint a frissen felszolgált állapotukban.

Brassói aprópecsenye

A brassói egy igazi misztikum. Sokak számára csak hús és krumpli keveréke, de amennyire egyszerűen hangzik, legalább annyi lehetőséget is rejt magában. Ahány ház, annyiféle formában készítik. Vannak, akik szárazon szeretik, mások szaftosabban.

Variációs lehetőség az is, hogy milyen állat húsából készül, és persze akadnak olyanok is, akik egyéb zöldségeket is adnak hozzá, hogy tovább fokozzák az ízhatást. És akkor még nem beszéltünk a fűszerezésről. Míg egyesek azt vallják, hogy ennél az ételnél elegendő a só és a bors megfelelő használata, addig mások bőkezűen bánnak a keleties fűszerekkel is.

Látható tehát, hogy számos olyan egytálétel létezik, amik finom és laktató fogások lehetnek a mindennapokban. 

Címkék: receptneked, reklám