A mai cikkünkben felsorolt tippek segítségével könnyedén személyre szabhatod az otthonod ezen részét is. Sőt, mindeközben még a pénztárcádat sem kell kimerítened, mivel a megvalósításukhoz a Lakberbazár kínálatában számtalan szuper és jó árú lakásfelszerelést, lakástextilt és gyönyörű dekorációs terméket találhatsz.

Helyezz el a falon egy tükröt!

Kicsi a hálószobád? Ha úgy akasztasz fel a falra egy tükröt, hogy abban több elem is láthatóvá válik, akkor vizuálisan elérheted, hogy a helyiség nagyobbnak tűnjön. Továbbá az sem egy elhanyagolandó szempont, hogy ezáltal több természetes fény is bejut a szobába, és fillérekből kitöltheted a csupasz falakat.

Ne fukarkodj a képekkel!

Annak érdekében, hogy a hálószoba ne érződjön túl “sterilnek”, javasoljuk, hogy töltsd ki a csupasz falakat vászonképekkel, falfestményekkel, vagy akár saját fényképekkel is. Sőt, készíthetsz akár egy galériafalat is, amely szintén egy remek opció lehet arra, hogy megtöltsd élettel a helyiséget. Amennyiben ennek a megvalósításánál egy letisztultabb összképet szeretnél becélozni, akkor használj azonos méretű képkereteket. Ha azonban inkább játékosra vennéd a figurát, akkor válassz egyforma, de különböző méretű kereteket!

Válassz megfelelő függönyöket és sötétítőket az ablakba!

Abban az esetben, ha még csiszoltabb megjelenést szeretnél teremteni a helyiségben, akkor mindenképpen fel kell szerelned az ablakokat függönnyel és sötétítővel is. Ezek segítségével ugyanis képes leszel kontrollálni a beáramló fény mennyiségét, amely sokszor nagy hatással van a szoba vizuális megjelenésére is.

De a függöny és sötétítő vásárláson túl érdemes még a világítást is módosítanod a hálószobában. Itt egyáltalán nem kell nagy dolgokra gondolnod. Ha például az ágyad melletti éjjeliszekrényeken még nincsen olvasólámpa, akkor szerezz be kettőt!

Törekedj a minimalista megjelenésre!

Ha szűkös a dekorációra fordítható költségvetésed, feltétlenül vedd fontolóra a minimalista megjelenés megvalósítását. A tévhitekkel ellentétben ez a stílus is lehet igazán izgalmas, ha játszol kicsit a textúrákkal és az anyagokkal. 

A faburkolatok és dekorációs kellékek használata például nagyszerű ötlet lehet ebben az esetben, hiszen a belőlük áradó melegség anélkül kelt átfogó könnyedségérzést a szobában, hogy nehéz drapériákat vagy merész festékszíneket kellene használnod.

Cseréld ki az ágyneműt szezonálisan!

Végül, de nem utolsósorban az ágyneműk szezonális cseréje is nagyszerű módját jelenti annak, hogy ne und meg egy helyiség megjelenését, és a szoba mindig olyan érzést keltsen, mintha minden szezonban elvégezted volna benne a kis mini felújításodat.

Címkék: hálószoba, lakberbazar, kiegészítő, dekoráció, webshop, lakás, online, reklám