Ebben a cikkben erre a kérdésre adjuk meg a választ.

Ezért érdemes prémium műanyag nyílászárókat választani!

Az elmúlt években növekedett az építési kedv, ezzel együtt azonban a vásárlók igényszintje is magasabb lett. Azt gondolhatnánk, hogy a kereskedelem erre azzal válaszol, hogy magasabb minőségű és értékű termékeket helyez előtérbe, azonban ez közel sem így van. Sajnos manapság nagyon nagyot tévedhetünk, ha nem megbízható forrásból választunk. Itt szó van mind az építési anyagokról, mind a berendezésekről, mind pedig az ablakokról és az ajtókról egyaránt. A Veka szerint is érdemes műanyag nyílászárókban gondolkoznunk, hiszen ezek sokat segítenek ingatlanunk szigetelésével. Ez pedig máris költséget csökkent, hiszen bár befektetés, így télen jóval több meleg marad a lakásban, nyáron pedig kevesebb jut belőle a beltérre.

Milyen a kimagasló minőség?

Mindenekelőtt nem árt tudni, hogy mit is jelent az, hogy minőség. Ide tartozik a gyártási minőség, az alapanyag típusa, valamint a teljesítmény egyaránt. Emellé jön még a tartósság, amely azt jelenti, hogy például a műanyag nyílászárókat nem kell pár évente lecserélni, mert tönkre tette őket a nap, esetleg nem lehet már őket nyitni sem, annyira szétmentek benne a pántok. 

A vevő szempontjából a teljesítményi értékeket a legfontosabbak, hiszen nem árt, ha egy ablak vagy ajtó jó légzáró képességekkel rendelkezik, emellett lényeges kérdés a szélállósági osztály, valamint a csapó eső elleni védelmi besorolás egyaránt.

Miért éri meg műanyag nyílászárókat választani?

Még mindig kérdés azonban, hogy miért a legjobb megoldás a műanyagból készült típus. Ezek ára előbb vagy utóbb, de megtérülnek, hiszen amellett, hogy ezeknek köszönhetően kellemes lesz a belső mikroklíma, energiát is tudunk megtakarítani. Persze hozzá kell tenni, hogy minden csere költségekkel jár, hiszen magát az ablakot és az ajtót is meg kell venni, nem beszélve azok méretéről, valamint a beépítésről egyaránt. 

A nagyságot tekintve nagy eltérések lehetnek az árak között, hiszen sokszor már pár centi is nagy hatással lehet az ember pénztárcájára. Amennyiben pedig egyedi méretre van szükségünk, ott bizony számolni kell azzal, hogy a költségek még magasabbak lesznek, mintha a szabványból válogatnánk. 

A műanyag nyílászárókon azonban nem szabad spórolni, ugyanis a nem megfelelő méret, a szakszerűtlen beépítés akár hőhidakat is okozhat a lakásban. Emiatt pedig folyamatosan küzdeni kell majd a penészesedéssel, amely egészségügyi kockázatot is jelenthet a család száméra. 

Csere nélkül viszont a fűtés havonta akár tízezrekkel is többe kerülhet, hiszen a régi és elavult, nem megfelelően szigetelő nyílászárókat használva bizony a hideg, a huzat és a szél is bejut az otthonunkba. Az ingatlan értékén is sokat emelhetünk azzal, hogy kicseréljük a nyílászárókat, így ugyanis jóval modernebb lesz az összkép.

A műanyag ablakok beállításának fontossága

Ennél a típusnál elmondható, hogy nincs jobb választás. Egyrészt mert, ahogy már említettük, jó hőszigetelő, másrészt azért, mert ellenáll minden időjárási viszontagságoknak. A karbantartásukkal nem kell időt tölteni, a tisztításuk pedig igen egyszerű. Jól szigetelnek, nemcsak hő, hanem hang tekintetében is, amely egy forgalmas utcában igen nagy előnynek számít. 

A műanyag ablak esztétikus, modern, így a lakás stílusának kialakításában is döntő szerepet játszik. Fontos azonban ezeket megfelelően beállítani, hiszen amennyiben ez nem történik be, abban az esetben szintén hőhidakkal és penészesedéssel számolhatunk. Ez pedig azt jelenti, hogy az egész beruházás hiábavaló volt, hiszen a hideg bejut, a meleg kijut, a szél pedig csak úgy süvít keresztül a házon.

Címkék: nyílászáró, veka, műanyag, ablak, ajtó, reklám