A ViaLuce Fénystúdió kültéri beépíthető lámpái között fellelhető termékek segítségével ez könnyedén megoldható. Ebben a cikkünkben pedig összegyűjtöttünk néhány tippet arra vonatkozólag, hogy hogyan is érdemes őket elhelyezni.

Végezz előzetes tervezést!

Ahhoz, hogy a kültéri süllyesztett világításod sikeres legyen, szükség van arra, hogy egy bizonyos cél lebegjen a szemed előtt. Ennek értelmében tehát a legelső lépés az, hogy átgondold, milyen hangulatot is szeretnél elérni a teraszon, és melyek azok a területek vagy elemek, amelyek kiemelést igényelnek.

Ha például van a terasznak egy olyan része - kerti sütögető vagy az asztal körüli rész -, ahol szükség van extra világításra, akkor legyen ez a kiindulási pont a világítás megteremtéséhez. Helyezz el az említett területek fölé néhány süllyesztett lámpát, és a világítás többi részét ezekhez igazítsd! Abban az esetben azonban,, ha a süllyesztett világítást fókuszpont nélkül, egyenletesen szeretnéd megvalósítani a teraszon, akkor javasoljuk, hogy helyezd az első lámpát a veranda közepére, és onnan haladj kifelé!

Mindazonáltal a célok meghatározása mellett szükség lesz néhány számításra is, hogy megtaláld a lámpák ideális helyét. A süllyesztett lámpák elhelyezésénél a világítási szakértők általában a lámpák fényáramát és sugárzási szögét, valamint a megvilágítani kívánt terület sajátosságait szokták figyelembe venni.

Amennyiben nem vagy biztos a döntésben, bátran kérd szakértők segítségét a lámpák kiválasztásában és elhelyezésében, hogy mindenképp tökéletes végeredményt érhess el!

Kerüld az árnyékokat a sarokban!

A fentieken túl arra is érdemes ügyelned, hogy a süllyesztett lámpákat kellő távolságra  helyezd el a faltól. Így ugyanis elkerülheted azt, hogy a sarokban árnyékokat hozz létre, amelynek köszönhetően a mennyezet sem tűnik alacsonyabbnak. Mindaddig tehát, amíg a fények megfelelő távolságból érik a falat, a terasz garantáltan egy nagyobb és világosabb látványt nyújt.

Vizualizálj!

A végső tanácsunk az, hogy használd a terasz tervrajzát a süllyesztett lámpák elhelyezésének felvázolásához. De érdemes lehet még megmérned a helyiségben elhelyezett bútorokat is, hogy egy hozzávetőleges tervet tudj készíteni, melynek nagy hasznát veszed majd a süllyesztett lámpák közötti válogatás során. Végül pedig ne feledd, a pontosság sokat segít majd a tervezésben!

Címkék: vialuce, lámpa, terasz, webáruház, reklám, online