Míg a korábbi időszakokban egyenletesen oszlott el az éves csapadék, ma már ez közel sincs így. Az esők hirtelen jönnek, kevesebbszer szakad ugyan, de egy-egy alkalommal jóval több eső hullik, mint korábban bármikor. A lezúduló vízmennyiség rengeteg fennakadást tud okozni mind város-, mind egyéni szinten.

Nálad megoldott a vízelvezetés?

Családi házak esetén nem lehet megúszni a SaniterLine kültéri vízelvezetési megoldásai nélkül. Akár építkezés, akár felújítás előtt állsz, nem hagyhatod figyelmen kívül a globális felmelegedés által okozott változásokat, így az otthonodat is fel kell készítened az özönvízszerű esőzésekre.

Ezt többféleképpen teheted meg. Mutatjuk is, hogy hogyan!

A házadat körbeveheted kültéri folyókákkal, amelyek a rácsoknak köszönhetően kiválóan el tudják vezetni a vizet, így nem a házfalaknak kell megküzdeni a rengeteg vízzel.

Természetesen a függőleges ereszcsatornákkal is tudsz mit kezdeni, hiszen egy esővíz-elvezető csatlakoztatóval a földbe vezetheted a felgyülemlő csapadékmennyiséget. 

Még szennyfogó kosarat is alkalmazhatsz, amelyet rendszeresen tisztítva még optimálisabban tudsz használni, és bár bűzzárral van ellátva minden vízelvezető, azért mégis érdemes odafigyelni a részletekre is.

null

Óvd az értékeidet!

Mindenki látott már elázott falakat, a fal mentén megálló tócsákat, amelyek melegágyai annak, hogy házad idő előtt amortizálódik, hiszen egyik építőanyag sem szereti azt, ha tartósan víznek van kitéve.

A vizesedés penészedéshez, gombásodához, algásodáshoz vezethet, ami közül egyik sem kedvez az egészséges lakóklímának.

Ha nem szeretnéd, hogy a házad idejekorán felújításra szoruljon, akkor már akár az építésekor, de legkésőbb a felújításakor figyelmet szentelsz a megelőzésnek, és nem hagyod, hogy a házaddal elbánjon az oly sokszor trópusi monszunként alázúduló csapadék.

Ugye, nem is kérdés, hogy érdemes körülnézni a SaniterLine webáruházban? A vízkár elkerülése érdekében feltétlenül konzultálj szakemberrel, aki segít neked méretet venni, és kiépíteni a megfelelő felépítésű vízelvezető rendszert.

Nem szabad félvállról venni a megelőzést!

Talán elsőre azt mondanád, hogy nem annyira sürgős ezt a kérdéskört megoldani, hiszen egy kis esőtől még nem dől össze a ház. És persze össze nem is dől, de hogy tetemes károk tudnak keletkezni benne, az nem is kérdés.

Ha előrelátó vagy, akkor mindenképpen gondoskodsz a vízelvezetésről, ha pedig professzionális szinten szeretnéd művelni ezt az egészet, akkor még össze is gyűjtöd az esővizet, hogy aztán később azzal tudj locsolni!

Címkék: vízelvezetés, reklám