A stresszlabda fő funkciója

A stresszlabda egy gumiból készült kis tárgy, amely elfér a kezünkben, nyomogatása levezeti a stresszt. Ma már nemcsak labdaformában elérhető, ahogy ezt az Ajándéktárgyközpont Wellness kategória termékei is mutatják. Itt kapható szív, kacsa, malac, felhő, de akár villanykörte alakú stresszlabda is.

Ráadásul ezek a termékek logóztathatók, így vicces, jópofa ajándékok is lehetnek, ha munkatársaidat szeretnéd meglepni valami hasznos aprósággal. Mivel egy stresszlabda fillérekbe kerül, tucatszám rendelhető, és a logóztatás miatt egyénre is szabható. 

Valószínűleg senki nem fog megsértődni, ha egy stresszlabdát kap ajándékba, hiszen köztudottan hasznos eszköz ez arra, hogy a felgyülemlett feszültségtől megszabaduljunk.

Hogyan használjuk?

Használata egyszerű: kezünkbe kell fogni, nyomogatni 1-2 percig, majd a másik kezünkbe átvéve megismételni a műveletet. Ezáltal ugyanis az erek kitágulnak, szabadabb lesz a véráramlás, ami pedig a vérnyomás csökkentéséhez vezet.

Mi mindenre jó még egy stresszlabda?

Ha egy vidám kinézetű stresszlabdát helyezünk el az íróasztalunkon, máris jobb kedvre derülünk, mivel ezek a tárgyak színesek, élénkebbé teszik a környezetünket is. Öröm őket kézbe fogni, és valóban megnyugtató hatású a kis labdák, figurák nyomkodása.

De kreatív módja is van felhasználásuknak. Lássuk, mit lehet még kezdeni egy stresszlabdával!

- Erősíti az izmokat: A stresszlabda nyomkodása nemcsak a vérnyomás csökkentésére jó, hanem az izmok erősítésére is. Észrevétlenül edzi a csukló és a kézfej izmait, ez főleg azok számára hasznos, akik egész nap gépelnek, írnak.

- A lábunkat is megmasszírozhatjuk vele: Nem muszáj mindig kézben tartanunk a stresszlabdát, a földre rakva kitűnő eszköz lehet a lábmasszírozáshoz. Néhányszor görgessük át rajta a lábfejünket, így stimulálhatjuk az akupresszúrás pontokat, ez szintén felpezsdítő hatású.

- Játék kisgyerekeknek: Nincs is nagyobb öröm egy kisgyerek számára, mint gumilabdát dobálgatni odabent! Nem törik ki sem az ablak, sem a vitrin egy ilyen aprócska labda dobálgatása közben. Nagyon jó móka kerekedhet, ha egy kicsit játszunk a szobában, és ez is stresszcsökkentő hatású!

- Kommunikáció és figyelem fejlesztése: A kisgyermekes családok még egy módon fel tudják használni a stresszlabdát. Lehet vele játszani olyat, hogy akinél van a tárgy, az beszél, a többiek pedig türelmesen hallgatják. A workshopokról ismert gyakorlatot otthon is alkalmazhatjuk gyermekünk képességeinek fejlesztésére.

A stresszlabda tehát kicsi, de annál hatékonyabb eszköz, melyet felnőttek és gyerekek egyaránt használhatnak, a testi-lelki jóllét szempontjából érdemes beszerezni egyet mindenkinek.

Címkék: stresszlabda, ajándéktárgyközpont, webáruház, online, reklám