A társasjátékokkal nem lőhetünk mellé, hiszen az emberek szeretnek játszani. A kérdés csak az, melyiket válasszuk a bőséges kínálatból. Segítünk dönteni: bemutatunk 3 stratégiai társasjátékot, melyekkel az ünnepek után is jól lehet múlatni az időt.

1. Nova Luna - akár egyedül is játszható

A Nova Luna évek óta benne van a top 10 társasjátékban, a Compaya társasjátékai között is a vezető helyen találjuk, ami nem is csoda, hiszen egy nagyon szépen kidolgozott, igazán tetszetős játékról van szó. Persze nemcsak a kinézet számít, itt a feladat is nagyon izgalmas.

Mi is ez és hogyan kell játszani? A Nova Luna azt jelenti: újhold. Ez egy absztrakt lapkalehelyezős játék, amelynek minden fordulójában újra meg kell tervezni a jövőt. Ehhez azonban valamiféle stratégiát kell kialakítani, hiszen a holdkerék mindig új dolgot kínál fel. 

A játék megalkotója az a híres Uwe Rosenberg, akinek a Bohnanza, az Agricola, a Patchwork és a Framework társasokat is köszönhetjük. Ezek egytől egyig a legjobbak között szerepelnek az absztrakt játékok kategóriában.

A Nova Luna egy családi társasjáték, azonban egyedül is lehet vele játszani. Fejleszti a gondolkodást, elnyerte a Mensa HungarIQa-díjat is. Karácsonyra kiváló választás!

2. Medvepark - új társasjáték a piacon

Ha már az összes stratégiai társasjátékot beszereztétek, és valami újdonságra vágytok, akkor a Medvepark lesz a nektek való! Ez a társas ugyanis nem olyan régen jelent meg magyarul - a Compaya munkatársainak köszönhetően.

Nem lövünk mellé, ha azt állítjuk, ez lesz az egyik legnagyobb sláger a társasok között, hiszen izgalmas, gondolkodtató feladványokat tartalmaz. A játékidő 30-45 perc, tartalmas szórakozást kínál tehát.

A feladat pedig a következő: a medvéket kell bemutatni a kíváncsi látogatóknak, ehhez azonban meg kell tervezni az állatok elhelyezését. A Medvepark egy leleményes építkezős játék, melyben épületeket, kifutókat kell felépíteni a tetriszhez hasonlatos elemek segítségével. Igyekezni kell azonban, nehogy a másik játékosnak több szabad hely jusson, hiszen akkor ő szerez pontot. Közben arra is figyelni kell, biztosan megvan-e minden engedély az építkezéshez.

Ez egy családi társasjáték, a 8 éven felüli gyermekek számára már ajánlott, 2-4 fő játszhatja egyszerre.

3. Fungi - 2 fős kártyajáték

Ha pedig párként csak magatoknak kerestek valamilyen szórakoztató kártyajátékot, amelyben összemérhetitek tudásotokat, logikátokat, akkor a Fungi lesz a legjobb választás. Ez a 2 fős kártyajáték is nagyon izgalmas, körülbelül fél óra a játékideje. 

Mi itt a cél? Összegyűjteni a legfinomabb gombákat, amiket aztán meg kell sütni a serpenyőben. Vajjal és almaborral még finomabbá tehető a fogás - azonban ezeket a kellékeket is meg kell szerezni a játék során.

A gombák elkészítéséért zamatpontokat lehet kapni, és az győz, aki a játék végére a legtöbbet gyűjtötte össze.

Reméljük, így már ki tudjátok választani a számotokra legjobb stratégiai társasjátékot karácsonyra!

Címkék: compaya, társasjáték, webáruház, ajándék, karácsony, reklám