Kényeztető textilek

Vigyen stílusos melegséget az otthoni megjelenésébe egy kényelmes fürdőköntössel! A puha textilből készült köpenyek tökéletesen alkalmasak arra, hogy a reggeli frissítő zuhany vagy az esti pihentető fürdés után betekerje és melegen tartsa magát, különösen a hideg téli napokon. A MÖBELIX fürdőköntösei között sokféle színűt talál, a kis mérettől az XL méretig. A 100% pamut frottírtól kezdve a kevert szálason át egészen a mikroszálasig széles a paletta, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

A téli fürdőzések kelléke a fürdőköntös

A téli fürdőzés nagyszerű időtöltés és kikapcsolódás. A zord időjárás elől a meleg vízbe csobbanni roppant kellemes érzés. Azonban a medencéből a hideg levegőre kilépni viszont már kellemetlen. Éppen ezért egy kényelmes, puha fürdőköntös nélkülözhetetlen darab nemcsak otthon, hanem az uszodában, fürdőkben is. Búcsút inthet a libabőrnek, mikor a medencéből kiszáll, mert amint magára teríti, máris megszűnik a borzongás. A praktikus, nagy méretű zsebekben elfér az úszószemüveg és úszósapka is.

Mikroszálas vagy pamut köntöst válasszon?

Mindkét fajta textil más-más tulajdonságokkal és előnyökkel rendelkezik. Ha Önnek elsődleges szempont a kényelem és puhaság, akkor a pamut frottírból készült lesz a megfelelő választás. A vastag frottír köpenyek magas nedvszívó képességgel rendelkeznek, amiben extra gyorsan megszárad. Uszodába, fürdőbe mindenképp ilyen modellt válasszon. Egyedüli hátránya, hogy a táskában nagyobb helyet igényelnek a vékonyabb társaiknál.

A mikroszálas poliészter fürdőköpenyek vékonyabbak és könnyebben tárolhatók, valamint gyorsan megszáradnak. Ha a praktikum az elsődleges szempont, akkor tökéletes választás.

A köntös ápolása

Ha azt szeretné, hogy a fürdőköntöse sokáig puha maradjon és ne fakuljon ki a színe, akkor érdemes odafigyelni az ápolásra is. Az első használat előtt áztassa hideg vízbe, majd mossa ki. Mosógépben maximum 30 fokon mossa, és a szárítógépben is alacsony hőfokon szárítsa. Öblítőszerből csupán kis mennyiséget adagoljon, mert az csökkentheti a textil nedvszívó képességét. A nedves köpenyt soha ne hagyja a táskában, miután hazament a fürdőből, uszodából, hanem minél előbb terítse ki száradni. Tegye vállfára, mert akkor gyűrődésmentesen szárad.

Megbízható textília

Az OEKO-TEX 100-as minősítésű textilek nem tartalmaznak káros anyagokat. Ha a köntös címkéjén feltüntették a világ vezető egészségügyi és környezetvédelmi címkéjét, akkor biztos lehet benne, hogy a textil teljesen biztonságosan használható, mert káros vegyi anyagok nélkül készült.

Címkék: fürdőköntös, moebelix, webáruház, online, reklám