Legyen stílusos a dekoráció az ünnepek alatt is!

Azt, hogy mivel díszíti az ember az otthonát az ünnepek alatt, mindenki maga válogatja meg. Érdemes a dekorációt az otthonunk stílusához illően megválogatni. A Valex Decor Kft karácsonyfadíszei között számtalan stílus közül válogathatunk, de ha nem találjuk az ízlésünknek megfelelőt, a kellékekből új kompozíciót is alkothatunk. 

Ha összehasonlítjuk a fánkat az ismerőseinkével, megfigyelhetjük, hogy mindenkinek más a szép. Vannak, akik a családtól megörökölt díszekre esküsznek, és akadnak olyanok is, akik évről évre követik a trendeket, és mindig az aktuális divatszíneknek megfelelő gömbökkel ékesítik a fenyőt, vagy saját díszt készítenek.

A díszek elkészítése kiváló móka lehet az egész család számára. A közös munka összekovácsolja a családot, ráadásul a gyerekek kézügyességét is fejleszti. 

Karácsonyfadíszek régen és most

Jellemző, hogy a vidéki családok körében generációról generációra szálltak a kézműves díszek, amelyek még ma is fellelhetőek egy-egy lakásban. Az idő előrehaladtával megjelentek a boltokban a mogyoróból, almából és dióból készült remekművek is, a gyümölcsöket pedig aszalt formában használták fel. Ezek a szegényebb családokban igazi különlegességnek számítottak. Az üvegből készült gömbök nehezebben voltak elérhetőek, ezért csak ritkán fordultak elő. 

Mára már elérhetőek a szebbnél szebb, fából készült termékek is. A leggyakoribb formák közé tartoznak a hópelyhek, szánkók, zoknik, hintalovak és korcsolyacipellők. Számtalan színben érhetőek el a modern felületkezelési eljárásoknak köszönhetően. A fadísz legnagyobb érdeme, hogy időtálló: egy-egy darab akár évtizedeken keresztül a családi ereklyék része lehet.

A fából készült díszek a németországi játékgyártáshoz kapcsolódnak. Innen erednek az első betlehemi szereplők, mint Jézus, a pásztorok és a királyok miniatűr másai. Manapság végtelen mennyiségű dísz készül, akár lézervágott tömeggyártásban, akár egyedi faragási módszerekkel. A kézműves vásárokon garantáltan találkozhatunk velük, de akár mi magunk is elkészíthetjük őket.

Alkossunk csodákat!

A karácsonyfadíszek akkor a legszebbek, ha mi magunk alkotjuk meg őket. Az alapanyagok tárháza szinte végtelen, használhatunk lézervágott formákat, szalagokat, műanyag és szárított terméseket, de bármilyen más, hobbi kereskedelemben fellelhető alapanyagot is. 

Az elkészítéshez nincs is szükség másra, mint a megflelelő kellékek kiválasztására és egy jó ragasztópisztolyra. A pisztoly használata is nagyon egyszerű, csupán egy ragasztóbetétre van szükségünk a használatához. Amennyiben a gyermekeket is bevonjuk a foglalkozásba, mindig ügyeljünk arra, hogy a biztonsági előírásoknak megfelelően használják az eszközt.

Címkék: valex, dísz, karácsonyfa, reklám