null

Lássuk, miben tér el egy hagyományos irodai munkától ez a feladatkör! Milyen nehézségei és szépségei vannak a rendezvényszervezésnek?

1. Rugalmas munkaidő

Ezt a hívószót igazán szeretik a fiatalok egy álláshirdetésben, azonban a rendezvényszervezés kapcsán kicsit mást kell alatta érteni: itt sokszor esti, éjszakai, de főleg hétvégi munkavégzést jelent.

Talán ez az első dolog, amivel szembesül az, aki rendezvényszervezés tanulására adja a fejét. A MOE Rendezvényakadémia által indított rendezvénymenedzsment képzés nagyszerű lehetőség annak, aki elhivatott, mert itt használható, praktikus tudást lehet szerezni. Érdemes eleve olyan képzést választani, amely gyakorlatorientált, ahol tapasztalt oktatók tanítanak, ahol korán meg lehet ismerkedni a szakma kihívásaival, ez a tanfolyam pedig pont ilyen!

A rugalmas munkaidő a rendezvényszervezés esetében azt jelenti, hogy bármikor rendelkezésre kell állni, elérhetőnek kell lenni. Egy-egy nagyobb rendezvény után persze mindig jut egy kis szusszanásnyi idő is arra, hogy kipihenjük az elmúlt időszak fáradalmait.

2. Különböző ügyfelek

A másik nehézsége a szakmának, hogy különböző ügyfelekkel kell tárgyalni nap mint nap. Lesznek közöttük elégedettek, de elégedetlenek is, akiknek semmi se jó, akik úgy gondolják, mindent jobban tudnának csinálni. 

Az igazi kihívás itt a megfelelő kommunikáció elsajátítása, alkalmazása. A tehetséges rendezvényszervezők élvezik is, hogy mindig más-más stílusban tárgyalhatnak, hogy különböző emberekkel ismerkedhetnek meg, akiknek a kifogásait mesterien tudják kezelni. Ennek módját is tanítják a MOE Rendezvényakadémia kurzusán, gyakorlással a kommunikációs képesség fejleszthető. 

3. Stressz és stressz

Az egyik legstresszesebb szakma a rendezvényszervezés. Ennek oka elsősorban a szoros határidők betartásának szükségessége, másrészt a megfelelési kényszer. Egy jó rendezvényszervező ugyanis nem veszi félvállról a teendőit, mindent tökéletesen akar csinálni. Persze ebben benne van az újításra való törekvés, a váratlan helyzetek kezelésének mikéntje is.

Nem hallottunk még olyan rendezvényszervezőről, akinek minden napja egyforma lett volna. De kell egy kis adrenalin ahhoz, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák, mindent megoldjanak!

4. Túl sok utazás

Aki nem szeret utazni, ne is próbálkozzon ezzel a szakmával! Egy rendezvényszervező mindig úton van: tárgyal, helyszínt keres, terepszemlét tart, részt vesz a rendezvényen, továbbképzésre jár. Nem az irodában ül tehát. Mégis, emiatt választják a legtöbben ezt a munkát, hiszen így sok olyan helyre eljutnak, ahová egyébként nem. 

Ráadásul az utazás közben remek lehetőség nyílik az önfejlesztésre, nyelvtanulásra is, ezt pedig kár lenne kihagyni!

Címkék: rendezvényszervezés, reklám