A KaposvarAllas.hu új, egyedi megközelítésű videós jelentkezési szisztémája pedig könnyen lehet, hogy felgyorsítja ezt a procedúrát, mivel olyan lehetőséget kínál, ami munkaadók és az álláskeresők számára egyszerre kedvez.

null

Még mielőtt azonban belemennénk a részletekbe, érdemes néhány szót ejtenünk magáról a portálról is, mivel az a videós jelentkezésen kívül számos egyéb kedvező feltételt is kínál mind munkaadói, mind pedig álláskeresői szempontból. A munkáltatók esetében például külön kiemelendő, hogy változatos hirdetési csomagokból választhatnak, amelyeken keresztül széles körben, akár egész Somogy megyében vagy országosan is megszólíthatják az álláskeresőket, orvosolva ezzel a megfelelő mennyiségű vagy minőségű munkaerő megtalálásának problémáját.

Nem mehetünk el szó nélkül továbbá amellett sem, hogy a portál aktív a közösségi médiában is, több mint 16 ezer Facebook-követővel rendelkezik, ami azért fontos, mert az egyes álláslehetőségek ezen a platformon is megosztásra kerülnek. Ily módon pedig azokat a passzív álláskeresőket is meg lehet szólítani, akik egyébként nem bújják napi rendszerességgel az állásoldalakat. Ezen elérést van lehetőség tovább is bővíteni, például az országos hirdetési csomag választásával, amin keresztül az AllasOrias.hu kötelékeibe tartozó (ebbe természetesen a KaposvarAllas.hu is beletartozik) összes portál Facebook-oldalára ki lehet kerülni, amelyeken a követők száma összességében az 1,1 milliót is meghaladja. A Kaposvarallas.hu Facebook oldala a linken elérhető.

Korántsem lehet azonban azt állítani, hogy a KaposvarAllas.hu előnyeit csak a hirdetők tapasztalhatják, az oldal ugyanis az álláskeresők számára is rengeteg pozitívumot kínál. Érdemes mindjárt a felhasználói felület letisztultságára és jó értelemben vett egyszerűségére felhívnunk a figyelmet, ahol gyakorlatilag minden funkció helye és szerepe egyértelmű. A látogatókat emellett különböző szűrési feltételek is segítik, amelyek használatával álláskategóriákra bontva, vagy akár cégnevekre, hirdetésben szereplő kifejezésekre rákeresve is böngészhetnek az álláslehetőségek között.

Pozitívum továbbá az is, hogy a regisztrációt követően a feltöltött adatokból van lehetőség önéletrajzot generálni, illetve hírlevélre is fel lehet iratkozni az új pozíciókról való mielőbbi értesülés céljából. A KaposvarAllas.hu legfőbb előnyét ugyanakkor mégsem ezen tényezők, hanem sokkal inkább az álláslehetőségek változatossága jelenti. Itt ugyanis valóban a legkülönfélébb kaposvári munkák közül válogathatnak a látogatók, ami azt jelenti, hogy az alap- és középfokú, illetve a felsőfokú végzettséggel rendelkezők, valamint a pályakezdő és a tapasztalt munkavállalók is rátalálhatnak a számukra ideális opciókra. Ezekre pedig akár rugalmasan, a több állásportál lehetőségeit összegyűjtő AllasOrias.hu mobil applikáción keresztül is pályázhatnak.

Így működik a KaposvarAllas.hu-n a különleges videós előszűrés

A KaposvarAllas.hu egyedülálló videós előszűrési rendszerének értelmében a munkaadók a hirdetésük részeként kérdéseket tehetnek fel a pályázóknak (legfeljebb 5-öt), akiknek azokra külön-külön, maximum egy perces videók formájában kell válaszolniuk. Ezek a kérdések íródhatnak saját megfogalmazásban, de előre meghatározott, beépített kérdéseket is van lehetőség beállítani. Ez utóbbiak főként motivációs jellegűek, valamint a karrierterveket, szakmai tapasztalatokat firtatják, kvázi megteremtve ezzel egy állásinterjún való részvétel érzetét. 

null

Miért lehet ez hasznos a kaposvári munkáltatók és álláskeresők számára?

Munkaadói szempontból ennek az opcionálisan beállítható videós követelménynek az egyik legnagyobb pozitívuma egyértelműen az, hogy ily módon sokkal jobban megismerhetik a jelölteket, mint az egyébként egy önéletrajz vagy motivációs levél alapján lehetséges lenne. Egy videós anyag ugyanis többek között rámutat a pályázó kommunikációs képességeire, egyes személyiségjegyeire és úgy összességében a fellépésére. Mindez pedig sokat segíthet a toborzóknak annak eldöntésében, hogy kivel lépjenek tovább a felvételi folyamat következő szakaszába és kivel ne.

Természetesen nem csak a hirdetők, hanem akár az álláskeresők is profitálhatnak a videós követelményből, ha időt és energiát szánnak azok minőségi kivitelezésre. Tanúbizonyságot tehetnek például a szakmai felkészültségükről, elhivatottságukról, valamint biztosíthatják a munkáltatót ügyfélközpontú gondolkodásmódjukról, amennyiben azt a pozícióval járó feladatok megkívánják. Mindez pedig sokat lendíthet az esélyeiken Kaposvár városában is egy-egy munka megszerzésére irányuló verseny során. 

Nagy Gábor

Címkék: álláskeresés, kaposvarallas.hu, reklám