Szükség van a jó zárakra!

Amellett, hogy kicsit odafigyelünk az alapvető biztonságra, a megfelelő intézkedésekkel és eszközökkel tovább fokozhatjuk otthonunk védelmét. Ilyeneket találhatunk a zar-zarbetet.hu zárbetét kínálatában is.

A megfelelő színvonalú zárbetét mellett biztonsági ajtóval és kamerarendszerrel is megóvhatjuk az ingatlant, s a benne rejlő értékeket az illetéktelen behatolóktól. Amikor azonban zárcserére kerül a sor, könnyen elbizonytalanodhatunk, hogy mi alapján lenne érdemes dönteni. Ha pedig belefutunk a normál zárbetét kifejezésbe, előfordulhat, hogy első pillanatban abban sem vagyunk biztosak, hogy ez most egyáltalán jó vagy nem jó nekünk. Éppen ezért érdemes jobban megismerni ezt a zárbetétet.

Mit jelent a normál zárbetét?

A zárszerkezet két részre bomlik, a zártestre és a zárbetétre. Működni akkor fog a dolog, ha mindkét része jól funkcionál. A zárbetét a szerkezet azon része, amelybe a kulcsot tudjuk bedugni, így nyitva és zárva a nyílászárót. Amikor elveszítjük a kulcsunkat vagy például beletörik a zárba, akkor ezt a részt kell kicserélni.

Mivel alapvetően ez teszi lehetővé, hogy az ajtót bezárjuk, ezért nem meglepő, hogy a betörők elsődleges célja is az, hogy ezt megrongálva váljon nyithatóvá számukra az ajtó. Éppen ezért nem is lehet kérdés, hogy nem mindegy, hogy milyen zárbetétet választunk.

A normál zárbetét kifejezés nem azt jelenti, hogy nem rendelkezik megfelelő tulajdonságokkal ahhoz, hogy elegendő védelmet tudjon biztosítani, hanem ez csak a zárbetéteknek azt a típusát jelöli, amely hagyományosan illik a nyílászárókba, szemben például a hengerzárral vagy a gombos zárbetéttel, amelyek akkor fognak megfelelni, ha kifejezetten a hozzájuk passzoló körülmények közé választjuk őket.

null

Hogyan érdemes normál zárbetétet választani?

Amennyiben azt is szeretnénk, hogy amikor a zár belsejében belülről bennmarad a kulcs, akkor is nyitható legyen kívülről az ajtó, akkor a vészfunkciós modellek között lesz érdemes keresgélni. Ez nagyon jól jön olyankor, ha például idősebb rokonunk miatt aggódunk, hogy baja eshet, miközben be van zárkózva, de tinédzser gyerekek mellett sem utolsó opció, főleg ha előszeretettel zárják ki a külvilágot a fülükbe ordító zenével, s emellett elég feledékenyek ahhoz, hogy a zárban felejtsék a kulcsukat.

Amennyiben ez nem szempont, akkor a többi normál zárbetét is teljesen meg fog felelni. Annak érdekében, hogy minél biztonságosabbá tegyük vele az ingatlant, minél több védelmi funkcióval rendelkező modellt érdemes választani, így kiemelt fontosságú például a törésvédelem, a manipuláció, valamint a kulcsmásolás elleni védelem is, ahogy a MABISZ minősítésre is érdemes nagy hangsúlyt fektetni.

Címkék: zárbetét, reklám