Rendelkezésre álló hely

Szerencsére a konyha bármely elemét is szükséges cserélnünk, rendkívül széles választékból böngészhetünk. Nincs ez másképp a mosogatótálca kínálattal sem. Rengeteg különféle alakú és méretű, valamint extra funkciójú tálcák közül válogathatunk igényeink és a rendelkezésre álló hely alapján.

Fontos ugyanis, hogy felújításnál alaposan lemérjük a mosogatótálca helyéül szolgáló konyhaszekrényt. A pontos méretekkel zsebünkben már sokkal egyszerűbb dolgunk lesz a keresgélésnél. Nézz szét a KonyhaMax.hu minőségi konyhaelemei között, és szerezd be az igényeidnek megfelelő mosogatótálcát is egy helyről!

A mosogatótálcák leggyakoribb típusai

A mosogatótálca kiválasztásában még fontos szerepet játszik annak funkciója a konyhánkban. A főzési, mosogatási szokásaink erősen befolyásolhatják a döntés meghozatalát, hogy milyen méretű és kialakítású elemet válasszunk. 

null

Ha rendelkezünk mosogatógéppel, elegendő lehet egy kisebb méretű tálca is, ellenkező esetben akár a kétmedencés változat is jól jöhet, csepegtetőtálcás kialakítással. Válogathatunk kerek, ovális, netán szögletes tálcák közül is, sőt, eldönthetjük, hogy egy- vagy kétmedencés verziót szeretnénk használni a konyhánkban. 

A sarok mosogatótálcák szintén nagyszerű, helytakarékos megoldásnak számítanak, és rengeteg nehézséget áthidalhatnak kis méretű konyhák esetében. Az olyan különleges tálcák, melyek rendelkeznek gyümölcsmosó medencével és csepegtetőtálcával is, igazán nagy segítséget nyújthatnak azok számára, akik gyakran szorgoskodnak a konyhában.

Milyen anyagot válasszunk?

A mosogatótálak között a legnépszerűbb típusok a rozsdamentes acél típusok. Emellett igen gyakran választanak manapság kerámiából vagy gránitból készült tálcát is. Az acélból készült típusok mellett szól a nagyszerű korrózió- és karcállóságuk. 

Emellett igen könnyedén tisztíthatóak, nem okoz nekik problémát a magas hőmérséklet sem, és a vízkő is egyszerűen eltávolítható a felületről. Érdemes azonban tudni, hogy sósavtartalmú tisztítószerekkel nem érdemes nekiesni a tálcáknak, hiszen azok jelentős károkat okozhatnak a felületen.

A gránitból készült mosogatótálcák, hasonlóan az acélhoz, könnyedén megtisztíthatóak, sőt, a savas és lúgos vegyszeres tisztítószerek sem okoznak problémát nekik. Az éles evőeszközökkel azonban érdemes óvatosan bánni, hiszen megsérthetik a mosogató felületét.

Fedezd fel a KonyhaMax.hu honlapján elérhető nagyszerű konyhai elemeket, bútorokat és egyéb hasznos kiegészítőket is!

Címkék: konyhamax.hu, mosogató, reklám