Kézvédelem krémekkel

Van, akinek a kezek védelméről egyből valami mechanikai megoldás jut eszébe, pedig a legtöbb munkahelyen nem ez az első. Sok helyen nem kesztyűben vagy valamilyen egyéb védőfelszerelésben dolgoznak, ezért nem árt valami más megoldás.

Az Alpha-Dent-Higiénia Kft. kézvédő krémjei például kiválóan használhatóak erre a célra. A kínálatukban megtalálhatóak a munkavégzés előtti és utáni krémek is, valamint a fényvédők egyaránt.

Ma már sokkal erősebb UV-sugárzásnak vagyunk kitéve nyáron, mint korábban. Ha sokat vagyunk a napon, akkor nagyon fontos a bőrünk (és igazából nem csak a kezünk) megfelelő UV-védelemmel való ellátása. Ha huzamosabb ideig tartózkodunk kint a tűző napon, akkor pedig egyenesen kötelező valamilyen hatékony védekezési mód.

Lehetünk hosszú ruhákban is, de azok túlságosan könnyen felmelegednek. A fejünket védhetjük szalmakalappal például, de a kezeinknek és lábainknak a legjobb, ha krémet kapnak. Lehetőleg minél magasabb (50+) UV-védelemmel, mert nem 10 percet leszünk kint a perzselő napsugarak kereszttüzében.

Ha viszont fedett helyen végezzük a munkánkat, akkor érdemes egy munkavégzés előtti krémet alkalmazni. Ez a káros anyagok ellen képez egy védőréteget a kezünkön, ráadásul a baktériumok bőrön való átjutását is megakadályozza. Emellett megkönnyíti még a tisztítást is.

A munkavégzést követő védőkrémek alkalmazásáról se feledkezzünk meg! Ez egy extra védelmet jelent, emellett pedig serkenti a bőr természetes helyreállítási folyamatát.

Ezek közül a krémek közül válasszunk olyat, ami parfüm- és szilikonmentes, hogy elkerüljük az esetleges bőrirritációt.

Kesztyűk használata

Vannak olyan esetek, amikor a krémek mellett érdemes kesztyűket is használni. A szennyeződések miatt vagy a fokozott hőhatások ellen, esetleg a vágás elleni védelem megléte miatt. De aki fával dolgozik, az is tudja, hogy a faszilánkok ellen a legjobb a megfelelő védőkesztyű használata.

Ezeket az adott szituációnak, munkafolyamatnak megfelelően érdemes megválasztani, és akár cserélgetni is a különböző típusokat a nap folyamán. Így mindig a maximális védelmet kapják kezeink a nap során.

Természetesen így is nagy igénybevételnek lehetnek kitéve kezeink, ezért gondoskodnunk kell a megfelelő ápolásukról, akár minden nap.

Fő a megelőzés

Ha már látható és érezhető sérüléseket tapasztalunk a kezeinken, akkor egyértelmű, hogy foglalkozunk vele, mert szeretnénk, hogy helyrejöjjön. De sokkal jobb, ha a megelőzés oldaláról közelítjük meg. Ha megadjuk a kezeinknek a megfelelő védelmet, akkor elkerülhetjük a kellemetlenségeket. Koncentráljuk hát erre! Az előbb felsorolt védőeszközök mindegyikét alkalmazhatjuk, így megtehetünk mindent a hatékony megelőzés érdekében.

Címkék: Alpha-Dent-Higiénia, kesztyű, kézvédelem, krém, reklám