Nem árt azonban tisztában lenni azzal, hogy melyek a legfontosabb kellékek, amiket mindenképp be kell szerezni még a szülést megelőzően. Érdemes listát írni és egy olyan boltot, webáruházat keresni, ahol több hasznos eszközt is be tudunk egyszerre szerezni. A BestMarktnál a baba-mama eszközök kínálata rendkívül gazdag, gyorsan és egyszerűen kipipálhatjuk a listán szereplő tételeket.

Babakocsi és kiegészítői

A babakocsi vásárlását senki sem úszhatja meg, és általában mindenki számára nagy dilemmát jelent. Arra mindig ügyeljünk, hogy a kocsi kényelmes legyen leendő használójának. Könnyű legyen az irányítása, biztosak és masszívak, fékkel és lengéscsillapítóval ellátottak a kerekei. Számos babakocsihoz tartozik mobil szúnyogháló és esővédő. Mindkét kellék nagyon hasznos tud lenni a bogarak és az időjárás viszontagságaival szemben. Sok kocsihoz tartozik babakocsitáska is, a pakolás megkönnyítse céljából. Ha sokat utazunk autóval és általában szeretnénk a babakocsit is magukkal vinni, érdemes kisebb súlyú, könnyen összecsukható és kis helyet foglaló „babajárgányt” választanunk.

Babaápolás - biztonság

A kicsi megérkezését követően egy kihívásokkal teli időszak indul el a szülők számára, melyet megannyi modern készülék tehet jelentősen könnyebbé. A babaápolási termékek sorából kiemelendő a bébiőr, mely a baba megfigyelését teszi lehetővé hang- és kép közvetítésével. A bébiőrt akkor használják a szülők, ha szeretnék gyermeküket szemmel tartani, miközben például ők házimunkát végeznek egy másik légtérben.

Babaápolás - táplálás

A különböző cumisüvegek életkortól függően segíthetnek a hozzátáplálásban, esetleg – ha szükséges – a tápszer adagolásában. Ha cumisüveget használunk nagy segítséget jelent a sterilizáló, mely a hagyományos és hosszadalmas kifőzések helyett, rövid időn belül megtisztítja az üvegeket.

A babamérleg hasonlóan hasznos eszköz a család számára. Az első időszakban gyakori használata mellett figyelemmel követhetjük, hogy a pici eszik-e eleget és megfelelő-e a súlygyarapodása.

Amire még szükségünk lehet

Egy-két jó minőségű cumi, itatópohár, a szoptatáshoz mellszívó, anyatejtároló tasak, melltartóbetét, a későbbiekre ételtároló doboz szett mindig jó, ha kéznél van. A legtöbben speciális lázmérőt és orrszívót is beszereznek a pici számára. És ez még csak az alapszett! A babaszoba kialakítása és berendezése például egy további külön írást érdemelne.
Sajnos könnyű elveszni a sok-sok információ és a termékek hada között, de kérjük ki más kismamák véleményét, mi az, amit mindenképp hasznosnak ítélnek és mi az, ami egyszerűen lehúzható a listánkról!

Címkék: webáruház, bestmarkt, babakocsi, baba, online, reklám