Mára már hatalmas kínálat közül választhatunk, ha az ipari porelszívókról van szó. Minden porszívó vásárlás előtt számos kérdésre kell választ adnunk ahhoz, hogy pontosan tudjuk mire is kell nekünk a porszívó. Milyen helyiségekben fogjuk azt használni és milyen törmelékek, piszok eltávolítására szeretnénk elsősorban beszerezni. Természetesen, ha otthonunkban olyan mértékű a szennyeződés, amelyet egy sima háztartási porszívó már nem bírna el, akkor mindenképpen érdemes az ipari porszívók mellett letenni a voksunkat. Sok esetben mi magunk fogunk bele egy építkezésbe, ahol szintén szükség lehet egy ipari porszívóra, de itt már teljesen más követelményeknek kell megfelelnie a kiválasztott készüléknek, hiszen az igénybevétel és a termékkel szemben támasztott elvárások teljesen eltérőek.

Milyen porszívók közül választhatunk?

Érdemes átolvasni a Profibarkács ipari porelszívókról szóló útmutatóját. Ha egy műhelybe keresünk porszívót, amely azért szükséges, hogy a fával történő munkavégzés során felgyülemlő piszkot eltakarítsuk, akkor nekünk egy forgács elszívására is képes porszívót kell választanunk. Ezeket a porszívókat már 80 000 Forint környékén megvásárolhatjuk. A munka során felgyülemlő finom port mindenképpen el kell takarítani, hiszen amellett, hogy zavaró a szennyeződés még egészségkárosító hatása is van.

A Scheppach márka egy kedvező áru, porszívót kínál, amely nagy teljesítményű motorral és nagy gyűjtőzsákkal rendelkezik. A jó minőségű légszűrő segíthet a műhely tisztántartásában. A Profi barkácsnál jelenleg a porszívóra 2+2 év garancia is van, így, ha itt vásároljuk meg a porszívót, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a minőségi gépet évekig tudjuk majd használni. Egy fokkal magasabb kategóriás a HEIMWERK FM230 porelszívó, amelynek ára 100 000 Forint körül van. A termékhez +1 év kiterjesztett garanciát vásárolhatunk, emellett lehetőséget biztosítanak arra, hogy 60 napon belül visszaküldjük a terméket, amennyiben mégsem vált volna be.  A 750 Watt teljesítményű készülék fordulatszáma 2950 rpm, a vibrációja 1,5 m/s2, a levegő áramlás pedig 1400 m3/óra. A 60x40x150 centiméter nagyságú készülék tökéletes arra, hogy egy műhelyben a forgácsot és a port elszívja. 

Milyen biztonsági előkészületeket érdemes megtenni a porszívó használata előtt?

Mindig olvassuk el a kezelési útmutatót, hiszen abban minden hasznos információt megtalálunk. A porszívó működtetése közben a védőberendezéseket és a porszívó fedelét mindig tartsuk a megfelelő helyen. Üzemeltetés közben ne feledkezzünk meg a védőszemüveg használatáról, hiszen így elkerülhetjük, hogy szennyeződés kerüljön a szemünkbe. Ha normál szemüvegünk van, az még nem jelenti azt, hogy biztonságos. Soha ne használjuk olyan dologra a porszívót, amelyre nem való, hiszen így hosszabb ideig társunk lehet a takarításban. Mielőtt áram alá helyeznénk bizonyosodjunk meg arról, hogy kikapcsolt állapotban van-e a készülék. Ha tisztítjuk vagy szervizeljük a készüléket, akkor előtte mindig áramtalanítsuk le. Nyirkos vagy nedves környezetben ne használjuk a gépet és a munkakörnyezetet mindig világítsuk meg jól. 

Címkék: gyűjtőzsák, porszívó, garancia, webáruház, online, reklám