A Magyar Pünkösdi Egyház 2020 novemberében Kaposvár belvárosában a volt Ruhagyár területén egy modern, XXI. századi igényeket kielégítő időseket ellátó intézmény működését indította el, mely ötvözte a korábban Kadarkút Vóta-kastélyban megszerzett 33 éves tapasztalatot egy belvárosi környezettel. Így született meg az MPE Szeretetotthona – Kaposvár, melyben jelenleg 30 ellátott él.

A Pünkösdi Egyház igyekezett megoldást nyújtani az idősek otthona mellett mindazoknak, akik az önálló életvitelük fenntartása mellett biztonságos, támogató környezetben szeretnék tölteni nyugdíjas éveiket. Ebből a megfontolásból indította el 2021 novemberében az Életút Apartmanház nyugdíjas apartmanjait. A 13 lakás 65 év felettiek számára lett kialakítva. 

A 2022-es év egy új projektet hozott a Ruhagyár Lakópark életébe, melynek keretében két családi bölcsőde került kialakításra. A Kerekerdő Családi Bölcsőde és a Csemetekert Családi Bölcsőde egy igazán egyedülálló kooperáció elképzelésén alapult, mely szerint a legidősebb és a legfiatalabb korosztály egy helyszínen tölthesse színes hétköznapjait.


Kerekerdő Családi Bölcsőde és a Csemetekert Családi Bölcsőde KaposváronKerekerdő Családi Bölcsőde és a Csemetekert Családi Bölcsőde KaposváronKerekerdő Családi Bölcsőde és a Csemetekert Családi Bölcsőde KaposváronKerekerdő Családi Bölcsőde és a Csemetekert Családi Bölcsőde KaposváronKerekerdő Családi Bölcsőde és a Csemetekert Családi Bölcsőde KaposváronKerekerdő Családi Bölcsőde és a Csemetekert Családi Bölcsőde Kaposváron
Kerekerdő Családi Bölcsőde és a Csemetekert Családi Bölcsőde Kaposváron
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Mindkét bölcsőde 8 fő kisgyermek befogadására engedélyezett. A tervezésnél fontos volt, hogy letisztult környezetet hozzanak létre, mely alkalmazkodik az életkori sajátosságokhoz. Apró, színes részletekkel szerették volna meglepni a gyerekeket, hogy egy igazán különleges, egyedülálló helyen kezdhessék meg életük első intézményesített szakaszát.

A bölcsődék fenntartója ugyancsak a Pünkösdi Egyház egyik szervezete. 

A Ruhagyár Lakópark tervezésénél az Egyház egy olyan Komplex Humánszolgáltató Központot szeretett volna létrehozni, ahol minden generáció számára tudnak segítséget nyújtani és egy olyan életközösséget álmodott, ahol ugyanezen generációk egymást támogatva, békében és biztonságban élhetnek. Remélhetőleg ennek az új mérföldkőnek az elérésével egy újabb lépést tett az Egyház a társadalmi szerepvállalást erősítő céljai megvalósításában.

Címkék: Ruhagyár, pünkösdi, bölcsőde, családi, egyház, reklám, Kaposvár