A vodka-narancs mindig befutó

Legyen szó akár fiatalabbakról, akár idősebbekről, a vodka-narancsot egész egyszerűen mindenki imádja. Mivel ízében egyáltalán nem karakteres a benne lévő alkohol, ezért valóban üdítő fogásként lehet fogyasztani, aminek egyszerre van frissítő és jó kedvet varázsoló hatása. Amennyiben az alaphangulat meghozása a cél, akkor kiváló választás, akkor is, ha nem nagy italfogyasztó társaságról van szó, s akkor is, ha el szeretnéd kerülni az intenzívebb ízeket.

Rögtön felmerül a kérdés, hogy a vodka mindig semleges ízvilággal rendelkezik?

Amikor a vodkának is íze van

A válasz az, hogy egyáltalán nem! A vodkának - a többi szeszes italhoz hasonlóan - nagyon sokféle fajtája van, s a kifejezetten prémium minőséget garantáló márkák is, mint például a Ciroc Vodka is létrehozta azt a különleges ízvilágot és ízkínálatot, amelybe garantáltan bele lehet szeretni. A kóstolgatásra vágyók is megtalálják a számításaikat, hiszen az ízeket tekintve a határ szinte a csillagos ég! 

A Prémium Italnagykereskedés Online vodka választékában például megtaláljuk az áfonyát, az almát, az amarettót, az ananászt, de hogy ne ragadjunk le az A betűnél, itt van a barack, a bodza, a mangó, a görögdinnye, az erdei gyümölcs, az eper, a körte, a málna és a ribizli is. Ha a gyümölcsös ízek helyett inkább valami különleges, fűszeres aromát keresnénk, akkor sem fogunk hoppon maradni, hiszen vár a chili, a fahéj, a gyömbér, a rozmaring és a vanília is. Amennyiben pedig már a cikk elején említett narancsos harmónia mellett tettük le a voksunkat, akkor érdemes adni egy esélyt a citrusos ízeknek, mint amilyen a narancsos és a mandarinos vodka, a grapefruitos vagy a citromos, sőt, a lime-os változat is. De még mogyorós, diós, kókuszos vagy csokoládés vodkákkal is bátran kísérletezhetünk.

Abban az egyben egészen biztosak lehetünk, hogy a vodkát választva csalódottak nem leszünk, de az sem fordulhat elő, hogy ne találnánk rá a kedvenc ízeinkre.

Mikor érdemes fogyasztani?

A jó kedv alapozását már megemlítettük, de nem árt tisztában lenni a hagyományokból adódó szokásokkal sem. Ugyanis eredetileg ez a kis vizecskeként is emlegetett alkohol sokkal inkább számított étkezés utáni italnak, mintsem ahogy most fogyasztjuk, aperitifnek. Ennek az okát elsősorban abban kereshetjük, hogy a vodka jótékonyan támogatja az emésztést, ezért nehéz ételekben való dőzsölés után kifejezetten jóleshet némi vodka, hogy enyhülést hozzon.

Az persze egyértelmű, hogy ma már nem kell ezt a keretet betartanod, s élvezheted a vodkát behűtve, vagy ahogy a profik javasolják, szobahőmérsékleten ízlelgetve, naranccsal, ahogy mindenki imádja, vagy ínycsiklandó koktélokba töltve. Te melyiket választod?

Címkék: italnagyker, vodka, prémium, narancs, szesz, alkohol, reklám