Válogatás, az opcionális lépés

Mielőtt akármibe is kezdünk, érdemes tisztázni, hogy mi szeretnénk-e elszállítani a sittet vagy segítséget veszünk igénybe. Természetesen a legegyszerűbb, ha szakemberekre bízzuk ezt a feladatot, hiszen nekik rendelkezésre áll a tudás és az eszköztár is a feladathoz. A Sittszállítás.guru csapata kiváló választás lehet, ha konténeres sittszállításra van szükség. Pontosak, hozzáértők és rugalmasak is.

Érdemes lehet szortírozni az építkezés során keletkezett hulladékot, hiszen sokszor vannak még olyan elemek, amelyeket újra fel lehet használni. A teljesen ép tetőcserepeket vagy téglákat, de akár a csempéket is fel lehet használni egy felújításhoz vagy akár el is lehet őket adni.

Jöhet a konténer!

Ahogy az építkezés abba a fázisba ér, hogy lassan érdemes a sitt elszállításán gondolkozni, érdemes időben utánanézni a lehetőségeknek. Különösen igaz ez a tavasztól őszig tartó időszakban, amikor a legtöbb építkezés és felújítás zajlik. Ilyenkor már érdemes napokkal előre elintézni a konténer rendelését a nagy igény miatt.

Fontos információ még az is, hogy milyen mennyiségű hulladékot szeretnénk elszállíttatni és ehhez megfelelő méretű és mennyiségű konténert rendelni. Arra is figyelni kell, hogy a konténert szállító teherautónak a lerakáshoz és a felvételhez is megfelelő mennyiségű területnek kell rendelkezésre állnia. A legjobb, ha ez magánterületen áll rendelkezésre, ilyenkor más dolgunk nincs is. Azonban, ha közterületen van csak lehetőség lerakni a konténert, úgy a helyi önkormányzattól erre engedélyt kell kérni, erre is érdemes megfelelő időt hagyni.

A konténer megpakolása

Miután megrendeltük a szükséges konténert, itt az idő arra, hogy végre megszabaduljunk a nagy halom hulladéktól. Elsőként érdemes legalulra rakni a szóródó anyagot, ezzel is elkerülve, hogy az egész környéket beborítsa a por a rakodás során. A nagyobb darabokat pedig a szóródó anyag fölé kell helyezni. A szállítás során, amennyiben megfelelő szakembereket bízunk meg a feladattal, nem kell attól tartani, hogy minden tiszta por lesz. A korábban említett Sittszállítás.guru-nál például kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy alaposan le legyenek ponyvázva a konténerek, és a bennük lévő hulladék véletlenül se szóródhasson ki.

Egy olyan hatalmas munka után, mint egy felújítás vagy építkezés, a legjobb dolog, ha a hulladék elszállításával nem mi vesződünk, hanem szakemberekre bízzuk.

Címkék: konténer, sitt, bontás, építkezés, szállítás, ház, reklám