Bár sokan nem hisznek a horoszkópban, az viszont vitathatatlan, hogy minden ember jellemét befolyásolja valamilyen szinten, hogy mely csillagjegyben született. Némelyeknél a zodiákusok tipikus jellemzői erőteljesebben, másoknál kevésbé látványosan érvényesülnek. Cikkünkben a Bak jegyűek tulajdonságai vesszük górcső alá.

A Bak csillagjegyről általánosságban

A Bak a tizenkét állatövi jegy tizedik tagja, időszaka december 21-től január 20-ig tart. A földjegyek közé tartozik, uralkodó bolygója a Szaturnusz. A téli napforduló jegyének is nevezik, hiszen ebben az időszakban nyugszik le a legkorábban a nap, hogy aztán újra hosszabbodni kezdjenek a nappalok.

A Bak jegyűek legfőbb jellemzői

A Bak egy izgalmas csillagjegy, melyről még többet megtudhatsz a Bien.hu horoszkóp rovatában, mi most csak a legfontosabb tulajdonságokat vesszük sorra.

A Bakok hajlamosak nagyon komolyan venni az életet, ezért eltökélten és terv szerint haladnak céljaik megvalósítása felé. Gyakorlatiasságuknak köszönhetően szinte minden helyzetben feltalálják magukat, ugyanakkor nagyon fontos számukra a tervezhetőség és a kiszámíthatóság.

Az anyagi biztonság megteremtését szintén kulcsfontosságúnak tartják, így rájuk nem igazán jellemző az esztelen költekezés, sokkal inkább a tudatos pénzköltésre és a megtakarításra helyezik a hangsúlyt. Nem esnek a meggondolatlanul felvett hitelek és a felhalmozódó adósságok csapdájába.

Önbecsülésük a társadalmi szerepükkel és a munka világában elfoglalt helyükkel erősen összefügg, így mindent megtesznek azért, hogy a magánéletükben és a karrierjükben is fejlődjenek. Mindezt figyelemre méltó önfegyelemmel és kitartással.

Kiemelten fontos számukra a hitelesség és a becsületesség, így kerülik a korrupciót és a “kiskapukat.” A velük szemben támasztott elvárásokat a tőlük telhető legjobb módon teljesítik, még akkor is, ha ehhez a saját igényeiket háttérbe kell szorítaniuk.

Hogyha sikerült is elérniük a kitűzött célt, akkor sem ülnek a babérjaikon, hanem máris azt keresik, hogy mi lesz a következő, amit meg fognak majd valósítani. Maximalizmusuk és kötelességtudatuk miatt néha kicsit merevnek és szabálymániásnak tűnhetnek, egyesek szemében pedig nem eléggé empatikusak.

Ezeken a tulajdonságokon azonban lehet változtatni, így ők is képesek lazán állni az élet bizonyos területeihez, és együttérzően viselkedni másokkal.

A Bakok és a szerelem

A józan gondolkodású Bakokra nem jellemzőek a futó kapcsolatok és komolytalan viszonyok. Ők a szerelemben is megfontoltak, és nem egykönnyen köteleződnek el. A hozzájuk hasonlóan érett gondolkodású, higgadt embereket keresik, akikkel kölcsönösen számíthatnak egymásra, és együtt küzdhetnek a közös célokért.

A családalapítást sem bízzák a véletlenre, csak akkor vállalnak gyermeket, ha már megteremtették a szükséges feltételeket. Hűséges típusú jegy, aki párja és családja mellett jóban-rosszban kitart.

Címkék: horoszkóp, bien, bak, csillagjegy, reklám