A kalkulátor segít megtalálni a számunkra legideálisabb megoldást és ha szükséges akár ár szerint is elvégzi az ajánlatok sorba rendezését. A kalkulátor használatához mindösszesen pár egyszerű kérdésre kell válaszolni és a rendszer máris listázza a szóba jöhető ajánlatokat a 2022-es évre. Mivel ez egy online kalkulátor, így nem szükséges hosszasan sorban állni a biztosítóknál azért, hogy eldönthessük melyik cég ajánlata nyeri el a tetszésünket. 

Magyarországon törvényben szabályozzák a felelősségbiztosítás módozatát és minden arra kötelezett jármű tulajdonosának meg kell kötnie a biztosítást. Magyarországon egyre több a biztosító, így az ajánlatok száma is napról napra nő. Ezeket az ajánlatokat nagyon nehéz lenne összehasonlítani úgy, hogy nem használunk kalkulátort. A biztosítók személyi sérülés esetén akár 6 070 000 eurót is kifizethetnek és dologi kárnál pedig nem ritka az 1 220 000 eurós kárkifizetés sem.

Természetesen a kifizetés összege nagyban függ attól, hogy melyik biztosítási módozatot választjuk. A szabályok az elmúlt években változtak, így nem október 30-án jelennek meg az új tarifák, hanem az évforduló előtt 55 nappal már érdemes az árak után érdeklődni. A biztoshely.hu oldalon nagyon gyorsan kiszámolhatjuk, hogy melyik ajánlat a legkedvezőbb számunkra. Extra gyors ügyintézéssel, összesen 11 biztosító ajánlatát összevetve juthatunk hozzá a szükséges információkhoz. A biztosításokat igény szerint akár azonnal meg is köthetjük és minden egyes díjra árgaranciát biztosítanak, emellett az oldalt teljesen ingyen használhatjuk.

Sokan nincsenek tisztában vele, de van pár olyan eset amikor a biztosító nem fizet, hiába is kötöttük meg a kötelező biztosítást. Ezt a teljes listát el lehet érni a weboldalon és érdemes is átolvasni mielőtt megkötjük a biztosítást. A kötelező biztosítást meg lehet szüntetni a biztosítási időszak végére, de előbb nem. Ezt azonban indoklás nélkül tehetjük meg írásban a biztosító felé. A felmondási idő ebben az esetben 30 nap lesz. Évente egyszer, ha szükségét érezzük biztosítót válthatunk. Ez legtöbbször akkor szokott bekövetkezni, ha az ügyfelek nem elégedettek az ügyintézés sebességével. Sajnos sok biztosítónál egyre több esetben húzódnak el a kárkifizetések, amelyeket nem mindenki tolerál. Mivel sokkal egyszerűbb egy kötelező biztosítás díjszámolóval tájékozódni az aktuális árakról, így mindenképpen azt javasoljuk, hogy csak akkor váltsunk biztosítót, ha találunk egy sokkal jobb ajánlatot. Érdemes sokszor az ismerősöktől is begyűjteni az információkat, hiszen elképzelhető, hogy ők teljesen más biztosítónál kötötték meg a szerződést. Ha kérdésünk merülne fel a kötelező biztosítással kapcsolatban, akkor a honlapon nagyon sok kérdésünkre meg fogjuk találni a választ. 

Címkék: kötelező biztosítás, kalkulátor, biztosító, kár, reklám