Ugyan a kaposvári Filharmónia Szivárvány bérlet évada véget ért, de most jöjjön a ráadás! Május 29-én a 2018-as Virtuózok komolyzenei tehetségkutató tévéműsor korcsoport győztese, Balázs-Piri Soma érkezik Kaposvárra a Szivárvány Kultúrpalotába egy bérleten kívüli koncert erejéig. Ne maradjon le a fiatal tehetség önálló estjéről! A hangverseny a Rippl-Rónai Fesztivál keretében kerül megrendezésre. 

„Nekem a zene minden. Ébredéskor leülök, játszom. Napközben értelemszerűen játszom. Este, ha máshogy nem is, legalább megérintem a billentyűket, úgy megyek el aludni. Ha stresszes vagyok, játszom. Ha boldog vagyok, játszom. Ha unatkozom, játszom. Ha elutazom és ne adj Isten, pár napig zongora nélkül vagyok, elvonási tüneteim vannak. A zene nekem örömforrás, megnyugvás, feltöltődés.” – mesélte a zenéhez fűződő viszonyát Balázs-Piri Soma egy korábbi interjúban.

Az ifjú zongoraművész húsz nemzetközi és országos zongoraverseny első helyezettje, köztük Magyarország két legjelentősebb, korosztályának megrendezett zongoraversenyének: 2017-ben Nagydíjas a Bartók Béla Zongoraversenyen, 2019-ben első helyezett a Nyíregyházi Zongoraversenyen. 2018-ban ő lett a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató tévéműsor korcsoport győztese. 2019-ben miniszteri dicséretben részesült, valamint megkapta a „Szeged Ifjú Tehetsége” díjat. 2020-ban „A magyar klasszikus zene ifjú nagykövete” díjat adományozták neki. New Yorkban egy fellépes alkalmával találkozott Maestro Plácido Domingo operaénekessel. 2019-ben Londonban az Egyesült Királyság legrégebbi kamarazenekarával, a London Mozart Players-szel adott egész estés koncertet.

Májusban Ön is meghallgathatja játékát Kaposváron, a Szivárvány Kultúrpalotában! Önálló zongoraestjén felcsendül többek között Beethoven c-moll ’Patetikus’ szonátája, Liszt Un Sospiro című darabja, valamint Svájci sorozatának két jelentős darabja: az Obermann völgye és a Genfi harangok. De három Chopin szerzeményt is hallhat a közönség: a Fantasie – Impromtu című darabot, mely csak a zeneszerző halála után jelent meg, az Esz-dúr noktürnt, ami a legnépszerűbb Chopin-noktürn lett. Végül a zeneszerző legkifejezőbb műve zárja az estét, ami nem más, mint a Forradalmi etűd. 

Jegyek válthatók a Szivárvány Kultúrpalota pénztárában (Kaposvár, Noszlopy G. u. 5-7.; +36 82 510 892), a Csiky Gergely Színház jegyirodában (Kaposvár, Rákóczi tér 1.; +36 82 511 207, +36 82 511 208) a Tourinform Irodában (Kaposvár, Fő u. 1.; +36 82 512 921), az INTERTICKET jegyirodáiban, valamint online a www.jegy.hu oldalon.

Címkék: Balázs-Piri Soma, Kaposvár Rippl-Rónai, zongora, hangverseny, koncert, fesztivál, reklám