A fizetési módok változása

Az utóbbi években igencsak átalakult és modernizálódott a fizetési rendszer szinte minden piaci szegmensnél. A készpénzes fizetés helyére először a csekkek léptek, majd pedig megjelent a POS terminál használata, mely igencsak népszerűvé vált.

Nem csoda, hiszen igencsak leegyszerűsíti a tranzakció folyamatát. A vásárló csupán odaérinti a kártyáját az eszközhöz, és már végbe is ment a fizetési folyamat. Nem kell a visszajáró bankjegyekkel és érmékkel bajlódni, így az eladó, illetve az ügyfél is mentesül e terhek alól.

De pontosan mi is az a POS terminál? Ha pontosan meg akarjuk határozni a fogalmát, akkor egy fizikai fizetőeszközként írhatnánk le, mely manapság akár már virtuális is lehet. A berendezés mágnescsíkon, chipen és PIN kódon keresztül fogadja be a befizetést. 

Ezen felül ma már NFC chipet is képesek használni, így telefonunk, vagy okosóránk segítségével is végre tudjuk hajtani a fizetést. Ez rendkívül meggyorsítja a tranzakciók folyamatát a mindennapokban, így ez a megoldás igencsak közkedveltté vált.

Rengeteg variációs lehetőség

Ezek a terminálok több változatban is elérhetőek, választhatsz vezetékes, illetve vezeték nélküli variációt is. Ez azért előnyös, mert minden üzlet és vállalkozás a maga stílusához tudja igazítani a fizetési megoldásait.

Alapvetően négyféle terminál típust különböztethetünk meg. Létezik vezeték nélküli, virtuális, softPOS, illetve asztali fizetési megoldás is. A vezeték nélküli terminálok legnagyobb előnye, hogy rendkívül könnyen mozgathatóak. Ezáltal bárhol elhelyezheted őket, ahol csak szükséged van rájuk. Ez a korlátlan mobilitás pedig nagy szabadságot ad a kezedbe, így számtalan üzletben előnyös lehet. Így nem muszáj például a pultnál lebonyolítani a fizetéseket, fizikailag nincs korlátozva a tranzakciók lebonyolítása. 

Te is szeretnél modern fizetési megoldásokat alkalmazni a vállalkozásodban? Szerezz be egy POS terminált, a SaltPay rendszerében nem fogsz csalódni. Tedd egyszerűbbé a tranzakciók lebonyolításának folyamatát.

Címkék: NFC, bankkártya, reklám