A mai fiataloknak szükségük van az anyagi forrásokra

A tanulók sok esetben nemcsak a nyári időszakot dolgozzák végig, hanem manapság egyre gyakoribb, hogy a középiskolai vagy főiskolai tanulmányok mellett próbálnak elhelyezkedni. A fiataloknak számos olyan igénye van a modern társadalmunkban, amit a szülők nem mindig engedhetnek meg maguknak, így a saját kezükbe kell, hogy vegyék az életük szervezését. A technológiai eszközök, mint a telefon, tablet abszolút nem számítanak olcsó mulatságnak és rengeteg olyan diák van, aki maga teremti meg a rávalót. Az olyan munkakörökhöz, mint a csomagoló, a raktáros, árupakoló; nem szükséges komolyabb szaktudás, így bárki elvégezheti. Amennyiben a fiatal kellően céltudatos és előrelátó, olyan helyet is találhat magának, amely később majd jó gyakornoki pozíció lehet az őt érdeklő szakterületen. 

A cégek szívesen alkalmaznak tehetséges és ambíciózus fiatalokat, így ez a helyzet tulajdonképpen mind a két fél számára előnyös. 

A diákmunka remek megoldás lehet

A WHC diákmunkái között szinte bármely szakterületben hirdetett pozíciók között böngészhetnek a tanulók. Számos munkalehetőség van közzétéve a fizikai és a szellemi területen egyaránt. 

Azok a diákok, akik irodában szeretnének dolgozni, kipróbálhatják az adminisztratív munkát, így ismeretet kaphatnak arról, hogy a későbbiekben valóban ez-e a számukra megfelelő választás. A HR a jövőben egyre nagyobb szerepet kap, és már jelenleg is sok fiatal gyakornok dolgozik a területen. Akit érdekel a humánerőforrás menedzsment, jó, ha próbaképpen elhelyezkedik egy ilyen pozícióban, hogy megismerkedjen a szakma fortélyaival. 

Az éttermi pozíciók között szinte mindig akad szabad hely, így azokat a hallgatókat, akiket vonz a vendéglátás, bármikor kipróbálhatják magukat élesben konyhai előkészítőként vagy felszolgálóként. 

Mind a két fél nyer

A diákmunkából alapvetően a tanulók és az őket foglalkoztató cégek is profitálnak. A vállalatok gyorsan nagy létszámú állományt kaphatnak az olyan időszakokra, amikor arra szükségük van, és egy nagyon rugalmas foglalkoztatási forma keretein belül érhetik el ezt. A saját alkalmazottakkal ellentétben csak a ténylegesen ledolgozott munkaórák után szükséges fizetni, és ha szimpatikus nekik egy tehetséges fiatal, akkor később akár a csapatukban is tudhatják.

A tanulók számára is kedvező ez a foglalkoztatási forma, hiszen olyan tapasztalatokat szerezhetnek, amikből később bőségesen profitálhatnak. A legtöbb feladat könnyen betanulható, de ha a diákok kompetenciái megfelelőek, akár bonyolultabb, gyakornoki pozíciót is szerezhetnek maguknak. 

Címkék: WHC, diákmunka, reklám