A globális áramfogyasztás folyamatosan és egyre inkább emelkedik, amellyel a nem megújuló erőforrások csak bizonyos mértékig tudnak lépést tartani. Nem kell hozzá nagy bátorság, hogy kijelentsük, az úgynevezett zöld energiaforrások folyamatos térnyerésének vagyunk és egyre inkább leszünk a tanúi.Az elektromosság olyan mélyen beépült mindennapi életünkbe, hogy már elképzelni is nehéz lenne, hogyan is élhetnénk nélküle. Milyen lenne, ha nem tudnánk világítani és nem tudnánk a digitális eszközeinket bekapcsolni?

Nagyszerű társ, seregnyi jó tulajdonsággal

A környezetbarát megoldások közül is a napelemek népszerűsége töretlenül növekszik, és ennek számtalan előnyös tulajdonságuk az oka. A napelem által termelt elektromos áram ugyanúgy felhasználható a háztartási eszközeink számára, mint az, amely a szolgáltatótól a vezetéken keresztül érkezik, de mindennek fontos feltétele a pontos felmérés, kivitelezés, a minőségi összetevők használata.

A Solarzone hasznos információinak olvasása után biztos lehetsz benne, hogy a cég szakértelme, tapasztalata és a kiváló minőségű egységek összessége garantálja a napelemek biztos működését a telepítésüket követően, és mindez már a tervezés első pillanatától megjelenik egészen az üzembe helyezésig.

Tervezéstől a kivitelezésig

Amikor a megrendelőnél megszületik a döntés a napelemek használatával kapcsolatban, akkor első lépésként egy konzultáció, majd személyes felmérés szükséges. Nincs két egyforma kialakítású ház, azonos körülmény és igény, így fontos az egészen pontosan a helyszínre igazított ajánlat készítése. 

Döntésnek kell születnie a napelemek és az inverterek típusával, méretével, mennyiségével kapcsolatban, meg kell határozni a napelemek és kiegészítő berendezések helyét, rögzítésüket. Szükséges tudni, hogy milyen céllal kerül beépítésre a rendszer, a megrendelőnek milyen szolgáltatásokra lesz szüksége. Ennek tudatában lehet a kellő infrastruktúrákat tervezni, előkészíteni. 

A cél meghatározásánál számos lehetőség közül választhat a megrendelő, hiszen akár a fűtés, akár egy elektromos autó töltése esetén is több lehetőség közül lehet választani.

Egy előzetes kalkuláció után nagyjából már tudni lehet a megtérülési időt, az energia-felhasználás nagyságrendi csökkenését, így könnyebben tervezhető a rendszer működése már a kezdetektől fogva.

Hatósági engedélyezés

A hatósági, valamint az elektromos szolgáltatói engedélyeztetés a beépítési folyamat leghosszabb időt igénybe vevő része, azonban ezzel kapcsolatban a vásárlónak semmilyen teendője sincs, az adminisztrációs terhektől a szerződés aláírása után mentesül. Fontos tudni, hogy az engedélyek birtokában maga rendszer kiépítése legtöbb esetben mindössze egy munkanap alatt megtörténhet.

Címkék: környezetbarát, zöld energiaforrás, reklám