A következő cikkben most lerántjuk a leplet a dobókésekről és megtudhatjuk, hogy mire is használhatjuk őket igazán. Sőt! Most néhány különleges darabot is elhoztunk!

A késdobálás művészete - Ez sem megy rögtön!

Késdobálás? Jó móka! - gondolhatod magadban. Azonban ha nem vagy elég technikás, akkor nem biztos, hogy úgy sülnek majd el a dolgok, ahogyan azt te is szeretnéd. 

Itt van néhány tipp! A kést mindig a markolatánál ragadjuk meg erősen, hiszen stabil tartás hiányában nem ér majd célba az eszköz. A kezünket sem mindegy, hogyan emeljük fel, mivel könyökből felfelé érdemes mozgatni a fej fölé, a fül magasságában. Ha ez megvan, akkor egy egyenes vonalú mozdulattal eldobhatjuk a kést. Nagyon figyelni kell a pillanatra, amikor hajítani kell! Ez akkor történjen, ha a kar még nem teljesen egyenes, de már majdnem a cél felé mutat. 

Mibe dobáljunk? Nos, a faanyag mindig nyerő, de ne elő fa legyen! Egy vastagabb, 50-60 cm átmérőjű céltábla megteszi. 

Kezdőként legyünk nagyon óvatosak, ugyanis a kés is képes visszapattanni! Pont ezért kell kezdetben távolabbról dobni, hiszen még nem vagyunk eléggé tapasztaltak.

Dobókés, egy kés mindenek felett

Az outdoor programoknak viszonylag nagy az eszköztára. Ide sorolható a dobókés is. Általánosságban elmondható, hogy kevesen tudnak erről a típusról. A Kések Ollók Webáruház speciális kései között például valamennyi tevékenységhez megtalálhatjuk a tökéletes társat!

Vannak, akik szerint bármilyen bicska tökéletes, ha éppen kést akarunk dobálni. Lehet így is felfogni, de ezeket hamar tönkretesszük majd. Ezzel ellentétben a dobókéseknek nincs élük. Mondhatnánk azt is, hogy ebben az esetben felesleges az él. A dobálás során ugyanis csak nehezebbé tennék a hegyes fogást. A hegye szimmetrikus és megfelelő a súlyelosztásuk ahhoz, hogy a hajításnál se legyen probléma. 

Számít a minőség!

A késdobálás nem éppen gyerekjáték, pont emiatt szoktuk azt mondani, hogy ne a kés árán spóroljunk! A Kershaw és a Böker márkák modelljeivel például biztonságos körülményeket teremthetünk. 

A Böker márka egyedi dobókés szetteket is forgalmaz, amelyek általában 3 darab, robusztus, de könnyen hajítható terméket foglalnak magukba. A rozsdamentes acélból készült termékekkel bátran gyakorolhatunk, de ajándéknak is ideálisak. A csúszásmentes markolat szintén megkönnyíti a tanulási folyamatot.

Ha még eddig nem próbáltad ki, hogy milyen érzés igazából kést dobálni, akkor itt az ideje, hogy megírd a saját kalandregényed! Amennyiben betartod a fentebb leírt szempontokat, biztosan jól fogod magad érezni!

Címkék: dobókés, Kések Ollók Webáruház, kés, reklám