A testápolást már az ókorban elkezdték

Ugyan a mai, modern kozmetikumok csupán az elmúlt évszázadban váltak életünk részévé, már a sumérok idejéből és a Bibliában is találhatunk testápolásra való utalásokat. Az ókorban ez a tevékenység fénykorát a görögök és a rómaiak idejében érte el, akik egyenesen rajongtak az ápolásért és az ehhez kapcsolódó készítményekért. 

A görögöknél az olivaolajat vetették be rendszeresen, a nők pedig az olívaolaj és tej elegyét használták öregedésgátló készítményként, de a mézes pakolásról is találhatunk feljegyzéseket. 

A fürdés közbeni kényeztetés és a különféle hajpakolások sem voltak idegenek tőlük, sőt, még az intimhigiénia sem. A sötét középkorban viszont a higiénia háttérbe szorult, borzasztó volt az emberek tisztálkodással való viszonya. 

Gazdagok és szegények egyaránt hemzsegtek az élősködőktől és duskáltak a mocsokban. A felvilágosodás aztán áttörést hozott ebben is, és szerencsére újra divattá vált a tisztálkodás. Azóta pedig egy folyamatosan fejlődő kozmetikai iparágról van szó.

Melyek a testápolás területei?

A testápolás számos testtájra terjed ki: 

Arcápolás: Mindennek az alapja. A tisztítás, a sminkelés és a különböző kezelések tartoznak ide, így az arckrémek, arctisztítók, a különböző esszenciák, a sminktermékek.

Testápolás: a testápolásba minden más bele tartozik, ami nem az arcápolás része. A tusfürdő, a testápoló, a testradír, a dezodor, a kéz- és lábápolási termékek sokasága is sorolható. Ezek a testápolási termékek a DOUGLAS webáruházban is elérhetőek.

Napozás: a napozással kapcsolatos kozmetikumok használatára nagyrészt nyáron kerül sor, de télen is érdemes védeni arcbőrünket a szikrázó napsütéstől, ami erőteljesen hozzájárul az öregedéshez. A napsugárzás ugyanakkor hasznos is, hiszen rengeteg D-vitaminnal lát el, ám sajnos károsítja a bőrt. A különböző naptejek, napvédő kozmetikumok és napozás utáni termékek használatával a Nap a barátunk (és bőrünk barátja) marad. A napozási termékek között érdemes megemlíteni az utóbbi években népszerű önbarnítókat, barnítóval ellátott testápolókat is. 

Fogápolás: A fogápolás rendkívül fontos, hiszen szervezetünk egészének egészségére hatással van. Számos terület segíti ennek a területnek a tisztán tartását is. 

Az említett testápolással kapcsolatos termékek mindegyike kapható kifejezetten férfiak számára is. Sajátos adottságaik és igényeik figyelembevételével fejlesztették ki őket, biztosítva ezzel számukra is a tisztaság és az ápoltság érzését. 

Az arc- és a testápolás nem csupán esztétikai szempontból fontos, hiszen egészségünk megőrzésében is fontos szerepet játszik. Rendszeresen, minden egyes nap sort kell kerítenünk az alapos, összes testtájra kiterjedő tisztálkodásra.

Címkék: testápolás, douglas, reklám