A medencevíz tisztítása két részből áll. Az egyik, a kisebb rész a tisztítószerekkel történő tisztítás. Azonban a munka oroszlánrészét a szűrőrendszerek végzik.

A szűrőrendszerek elsődleges feladata a víz tisztítása fizikai és biológiai szennyeződésektől. A vízben úszkáló apróbb fizikai szennyeződéseket a rendszer úgy távolítja el, hogy egy porózus felületű szűrön ereszti át a vizet. Ez az első lépés az algák szaporodásának megakadályozásában is.

Szűrőrendszer elemei

A szűrőrendszerek számos részből állnak. Mindenképp szükséges egy szivattyú, melynek feladat a víz keringetése. A szivattyútestben található egy motor, egy turbina és előszűrő.

Természetesen szükség van szűrőre is. A szűrő feladata a fizikai szennyeződések eltávolítása. További alkotóelemek pedig a csőrendszer és az úgynevezett visszavezető fej.

Milyen szűrőt használjunk?

Ez egy nagyon fontos kérdés, hisz a szűrőrendszerünk egyik legfontosabb eleméről van szó. Éppen ezért a kínálat is nagyon széles, sok gyártó kínál több típusú szűrőt is. Otthoni használatban a legelterjedtebbek a homokszűrős vagy a szűrőbetétes rendszerek. Az, hogy melyiket válasszuk ezek közül, egyéni preferencia kérdése, mert használatukat tekintve, mindkét típus tökéletesen végzi a feladatát.

Amit érdemes figyelembe venni szűrőválasztáskor, hogy mennyi időt szeretnénk a medencénk karbantartásával tölteni, és milyen vízfogyasztással számolunk.

A szűrőbetétes rendszerek a homokszűrős rendszerekkel ellentétben víztakarékosak, egyszerűbb a felszerelésük és jó szűrési finomsággal rendelkeznek.

null

Jakuzzi az igazi wellness

A pezsgőfürdőkkel otthonunkba igazi wellnessélményt hozhatunk. Míg a legtöbben a pezsgőfürdőt egy kellemes élménynek tekintik, ne felejtsük el, hogy a közérzet javító hatása mellett egy egészségmegőrző eszköz is. Hogy az otthoni wellnessélményünk még teljesebb legyen, számos terméket vásárolhatunk medencénkhez a Gastro Bolt kínálatából. Ilyenek a különböző illatokban megvásárolható spa parfümök. Ezek olyan illatpárnák, melyek természetes illóolajokkal vannak átitatva, és a pezsgőfürdő szűrőkamrájába kell helyezni őket.

Szűrőtisztítás

Nemcsak a medencénk vizét szükséges folyamatosan tisztítani, de szűrőberendezésünket, így a szűrőbetéteket is. Ehhez számos cég kínál már kifejezetten erre a feladatra kifejlesztett eszközöket és szereket, mellyel a lamellák között is tökéletes eredményt tudunk elérni. Fontos, hogy a szűrőbetéteket nemcsak mechanikailag, de vegyszeresen is tisztítani kell. Természetesen a homokszűrők is rendszeres, vegyszeres tisztítást és fertőtlenítést igényelnek.

A szivattyú

Ahogy már korábban is írtuk, a szivattyú feladata, hogy a tisztítandó vizet a medencénkből eljutassa a szűrőnkhöz, majd a már megtisztított vizet visszaforgassa oda. A szivattyú méretválasztás alapját a medencénk méret határozza meg.

Címkék: jakuzzi, szűrő, reklám