A legtöbben a saját életmódjukra vonatkozóan vezetnek be változásokat, de arra nem sokan gondolnak, hogy ha a közvetlen környezetünkben kezdünk el kisebb vagy nagyobb módosításokat, átalakításokat végrehajtani, az kihat ránk is, és újabb változásokat indukálhat.

Téli lakásfelújítás 

Számos előnye van annak, ha januárban fogunk hozzá a lakásfelújításnak. Legyen szó akár egy-egy helyiség bizonyos részeinek átalakításáról vagy komplett felújításról, mindenképpen nagyon pozitív évkezdésnek számít. 

Előnyként könyvelhető el az is, hogy sok áruház kínálja fel nagy árengedménnyel januárban a tavalyról bennmaradt bútor- és kiegészítőkészleteit. Ráadásul, ha online rendeljük meg a szükséges termékeket, akkor még a fárasztó sorban állástól is megkímélhetjük magunkat.

A Bonus Shop teljes bútorcsaládokat kínál, ha több bútorelemet is le szeretnénk együttesen cserélni.

Fontos az alapos tervezés

Bármekkora is a célkitűzés a helyiségek megreformálását illetően, mindenképpen tervezzünk meg minden egyes lépést előre, így elkerülhetjük a nemvárt események és költségek megjelenését.

Amikor felújításban gondolkodunk, érdemes minden egyes bútordarabot alapos vizsgálatnak alávetni, mert találhatunk olyanokat, amelyeket fel lehet újítani vagy restaurálással teljesen más stílussá változtatni. Ugyanakkor a még használható, de nekünk már nem tetsző szekrényeket, asztalokat, székeket el is adhatjuk különböző fórumokon, vagy akár el is ajándékozhatjuk rászorulóknak.

Ha megtetszik egy konkrét bútorcsalád, akkor javasolt annak egyes elemeit elrendezni akár több különböző helyiségben is, így az egész lakás stílusa megváltozik. Figyeljünk arra is, hogy az új elemek illeszkedjenek a régiek stílusába. Így egy új egyéniséget fog kapni a lakás, viszont továbbra is egyensúlyban lesznek a régi és új bútorok.

Kiegészítők fontossága

Függetlenül attól, hogy csak kisebb vagy nagyobb horderejű változtatásokat hajtottunk végre a lakásunkban, különleges kiegészítők használatával teljesen új külsőt kölcsönözhetünk neki. Ha a lakásban inkább a világos és pasztellszínek dominálnak, akkor élénk, harsány, színes párnákkal, képekkel, tárgyakkal jócskán fel tudjuk dobni a hangulatot. Ha viszont a falak és bútorok már önmagukban is figyelemfelkeltőek és színesek, akkor ajánlatos a további kiegészítők területén inkább visszafogottságot tanúsítani.

Ha kisebb helyiséget szeretnénk tágasabbá varázsolni, akkor használjunk inkább világos falakat, tapétát, és tegyünk tükröt a szobába, akár az egyik szekrényajtóra. Egyéni stílust ad a helyiségnek, ha bordűrt festünk vagy ragasztunk a szoba falának közepére vagy felső sávjába. Érdemes ezt is előre kiválasztani, akár webes tervezőprogramok segítségét felhasználva, ahol a színekkel is variálhatunk.

Címkék: kiegészítők, lakásfelújítás, reklám