A frizura meghatározóbb, mint gondolnád, ne vedd félvállról a következő stílusod kiválasztását!

Ugyanúgy kell-e férfi és női frizurát választani? 

A kérdésre a válasz egyértelmű lehet, ám ha te rávágtad a “nem”-et, nos ki kell ábrándítsunk! Legyen szó férfi vagy női hajról, maguk a lépések azonosak! Teljesen mindegy, hogy kisfiúnak vagy kislánynak, kamasznak vagy felnőttnek választunk új hajformát, a döntést ugyanazok a tényezők fogják befolyásolni! 

Hogyan válogass?

- Az első és legfontosabb, hogy ismerd a hajad textúráját. Az egyenes, a hullámos és a göndör haj egészen más lehetőségeket kínál. Göndör és hullámos hajnál például kérdéses lehet a frufru, míg egyenesnél a lépcsőzetes vágás jelenthet gondot. 

- A második lépés, hogy ismerd az arcformádat! Nem mindegy, hogy kerek, ovális, szívecske vagy gyémánt alakú az arcod. Mind más-más formát és elemeket enged meg. Mindegyik esetében lehet kreálni olyat, amit szeretnél, ám a kivitelezés miatt fontos, hogy a kép, amit megmutatsz a fodrásznak az elképzelésedről, tudd, hogy megvalósítható-e rajtad. 

- Ha festetni akarsz, a bőröd tónusával is tisztában kell lenned. A hideg, a meleg és a naturális bőrtípus más-más árnyalatoknak enged teret.

- Érdemes tudnod, hogy Te melyik hírességekre hasonlítasz. Na már nem külsőre gondoljuk, hanem színben, arcformában!

- Az ötödik tanácsunk a negyediket egészíti ki: inspirálódj! Olyan helyekről, mint amilyen például a Filter.hu is. Nézd meg, a hírességek milyen hajakat vágattak mostanában maguknak, és hogy ezeket hogyan fogadták a rajongók! 

Mindig komplett tervvel érkezz a fodrászodhoz! Tudd meghatározni, mit szeretnél, ugyanis ezzel nem csupán megkönnyíted a dolgát, de kevesebb annak is az esélye, hogy csalódnod kell majd. Ha odaállítasz, hogy Zendaya legújabb frizuráját szeretnéd, sötét bordó melírcsíkokkal, vagy épp Drake legújabb borotvált kreációját szeretnéd magadon viszont látni, két dolog fog történni. Egyrészt a fodrászod hamar el tudja dönteni, meg tudja-e egyáltalán valósítani vágyaidat. Másrészt pedig nagyon tiszta képet adsz arról, mit szeretnél.

Ne feledd, a fodrásznak lehet, hogy igaza van!

Hiába találsz olyan hajat, színt, vágást, amely illene hozzád, ha az nem megvalósítható, vagy több mint egy alkalom kell hozzá. A fodrász nem véletlenül ajánlja majd azt, amit. Ha például azt mondja, három alkalommal érhető el az a szőke, amire vágysz, ne akard egy alkalommal megvalósítani. 

Címkék: filter, stílus, fodrász, frizura, haj, divat, reklám