Nem véletlen, hogy Magyarországon és más országokban is igen közkedveltek mind a Ford személyautói, mint a Focus, a Fiesta, a Ka, az Escort, a Mondeo vagy éppen a Galaxy.

Emellett rengeteg Ford kistehergépjárművet lehet látni a hazai utakon, úgy mint a Transitot és a Connectet.

Hosszú minőség és pótlásra szoruló járművek? A kettő nem zárja ki egymást!

Persze törekedhet a jó minőségű, hosszú élettartamú kocsik előállítására a Ford, attól még az ő járműveik sem lesznek örök életűek. Bizony a Fordokban is elkopik a kuplung, a fékbetét, meghibásodhat az ablaktörlő motor és így tovább. És akkor még nem is beszéltünk a közlekedési balesetekről, amelyek következtében cserélni kell a kasztnin különböző elemeket, a lámpákat vagy éppen a lökhárítót.

Ezúttal azt fogjuk megvizsgálni, hogy vajon kockázatos-e Ford bontóból alkatrészeket vásárolni és mire kell odafigyelni.

Mikor lehet jó egy bontott Ford alkatrész?

Ha kis értékű autóról van szó, akkor a tulajdonosok ritkán szeretnének hatszámjegyű összegeket áldozni alkatrészekre. Egy-egy gyári alkatrész ára láttán az emberek felteszik maguknak a kérdést, hogy érdemes-e még egyáltalán áldozni az autóra, vagy eljött az ideje új gépjármű után nézni.

Ha meg lehet menteni egy kocsit úgy, hogy még biztonságosan lehessen üzemeltetni, mindezt nem horribilis költségek mellett, akkor ez egy racionális döntés lehet. Csak azért, mert valami nem új, nem kell feltétlenül az árokba lökni. A legolcsóbb alternatíva a gyári alkatrész helyett a bontott, így van ez a Ford járművei esetében is. Főként akkor érdemes bontott alkatrészben gondolkodni, ha fel lehet mérni, hogy az adott alkatrész beszerelése jár-e valamilyen kockázattal, illetve könnyen ki vagy be lehet szerelni, akár saját kezűleg.

null

Mik a kockázatok?

A bontott alkatrészek esetében az a problémás, hogy nem feltétlenül lehet megtudni, miféle autóból származik, annak tulajdonosa mennyire tartotta karban azt. Egy hátsó ablakmosó motor vagy ablaktörlő kar esetében nyugodtan lehet megbízható webshopból, például az AutobontoWebaruhaz.hu-ból bontott Ford alkatrészt vásárolni, hiszen ezen komponensek meghibásodása nem okoz balesetveszélyt. Ugyanakkor ha szeretnél mondjuk a Ford Fiestádhoz bontott elakadásjelző kapcsolót venni vagy netán elektromos gázpedált, akkor ebből a megbízható webáruházból ezeket is beszerezheted, mivel itt csak bevizsgált alkatrészeket vásárolhatsz.

Ha netes áruházból vásárolsz, akkor kizárólag olyan honlapon böngéssz, amelyiknek a kapcsolati oldalán vagy a láblécben megadják az elérhetőségeit! Nézd meg, hogy van-e levelezési címe, e-mail címe és telefonszáma a webshopnak! Ha ezek bármelyike hiányzik, akkor az vészjósló előjel, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy vagy nem adnak magukra, vagy nem akarják, hogy könnyen elérd őket. Gondolj bele, elvégre mégiscsak alkatrészeket árusító cégről van szó, nem árt, ha megbízhatóak minden téren!

Lehetséges, hogy nem lesz kompatibilis egy alkatrész?

Ez nem fordulhat elő, ha megfelelő körültekintéssel választasz alkatrészt. Ügyelj arra, hogy a termék adatlapján milyen gyári szám szerepel és akkor nem lehet gond!

Címkék: bontó, ford, reklám