A szerverüzemeltetés éppen olyan területe egy vállalkozásnak, ami bár fontos ugyan, de egyáltalán nem optimális, ha a cégvezetőnek kell beavatkoznia egy esetleges meghibásodás esetén. Éppen ezért érdemes az üzemeltetést profikra bízni.

Milyen szolgáltatást nyújt egy szerverüzemeltető cég?

Bár maga a szolgáltatás neve meglehetősen beszédes, bizonyára kíváncsi vagy, hogy mit takar az pontosan, hogy szerverüzemeltetés. Dióhéjban ez folyamatos felügyeletet, tesztelést, frissítést és monitorozást jelent. Amíg minden jól működik, addig ezeknek a dolgoknak általában nem tulajdonítunk nagy jelentőséget, ám ha beüt a baj, akkor már más a helyzet. Főleg, ha péntek este történik mindez és nem munkaidőben, amikor könnyebben orvosolhatók az ilyen jellegű problémák.

A RackForest szerverüzemeltető cég intézi az operációs rendszerekkel kapcsolatos teendőket, az alkalmazások telepítését és üzemeltetését. Ha valamilyen rendellenességet tapasztalnak, azonnal értesítik az ügyfeleiket, és fél órán belül megkezdik a hiba elhárítását. Nincs kivétel, ez hétvégén és ünnepnapokon is így van.

null

Miért érdemes profikra bízni a dolgot?

Ha profikra bízod a szerverüzemeltetést, akkor nem kell rendszergazdát keresned és nem leszel kitéve annak, hogy vajon éppen el tudod-e érni, ha valami gond adódik. Nem kell tartalékos rendszergazdára vadásznod, továbbá az alkalmazásával kapcsolatos teendőktől is mentesülsz. A szerverüzemeltető céget nyugodtan keresheted bármikor.

Biztos lehetsz abban, hogy ha profi üzemeltetőt bízol meg, akkor éjjel-nappal figyelni fognak a szervedre és a futó alkalmazásokra egyaránt. A szerver meghibásodása esetén a lehető leghamarabb csatasorba állítanak egy csereszervert, így egy minimális kiesésen felül nem fog komolyabb károd keletkezni. Jó hír, hogy ezért nem kell külön fizetned, hiszen a szerverbérlet havi díja már tartalmazza ennek a költségét.

E szolgáltatás díja semmivel sem drágább, mintha magad toborzod az embereket a felsorolt feladatokra. Sőt, az informatikai jellegű kiadásaidon még spórolhatsz is! A szerverüzemeltetéssel foglalkozó szakemberek alapos tapasztalattal rendelkeznek, hiszen minden nap ilyen jellegű feladatokkal szembesülnek, így hatékony és gyors hibaelhárításra számíthatsz.

Emelt szintű szolgáltatás

Kérhetsz emelt szintű szervermonitorozást is egy minimális felár ellenében. Így még nyugodtabban intézheted az üzleti teendőidet, és egy pillanatig sem kell azon aggódnod, hogy milyen veszteségeket kell elszenvedned, ha megáll a szerver.

Ez egy nagios alapú monitorozás, tetszőleges számú aktív portot tudnak figyelni e módszerrel. Az egyedi ellenőrző scriptek megállás nélkül teszik a dolgukat.

Címkék: szerver, rackforest, reklám