A Michelin nem véletlenül az egyik vezető abroncsmárka a világon. Prémiumkategóriás abroncsait olyan autósoknak javasolják, akik napi rendszerességgel használják az autójukat, és átlag feletti teljesítményt várnak el egy abroncstól, hogy a vezetés minden körülmények között biztonságos legyen. A Michelin az innováció terén is élen jár, és évről évre arra a törekszenek, hogy olyan új technológiákat, ennek köszönhetően pedig olyan új abroncsokat dobjanak a piacra, melyek túlszárnyalják az előző szériák teljesítményét.

A Michelin téli és négyévszakos abroncs tekintetében is az elmúlt években új gyártmányokat dobott piacra, melyek a nemzetközi autóabroncs teszteken is bizonyították már, hogy méltóak a Michelin névre, és nem véletlenül tartoznak a prémium kategóriába. A téli és a négyévszakos abroncsok vásárlása ugyan ősszel időszerű, és a legújabb teszteredmények is ekkor látnak napvilágot, ugyanakkor a legújabb szériákról és az újdonságokról már nyáron is tájékozódhatunk. A Michelin esetében a Michelin Alpin 6 téli gumit és a Michelin CrossClimate+ négyévszakos abroncs eredményeit lesz érdemes figyelni idén.

A legújabb Michelin téli abroncs: Michelin Alpin 6

A Michelin Alpin 6 ugyan nem ennek az évnek az újdonsága, hanem 2019-es évé, ugyanis akkor került piacra a Michelin Alpin 5 továbbfejlesztett szériájaként. Már a Michelin Alpin 5 is szép eredményeket ért az abroncsteszteken, de a Michelin Alpin 6 túlszárnyalta elődje teljesítményét. Már a 2019-es évben is példaszerűnek értékelték az Autobild tesztjén, 2020-ban viszont számos elismerést és különdíjat zsebelhetett be az Autobild teszttől az ADAC tesztig a különböző méretkategóriákban, köztük a legjobb száraz és nedves kezelés díját és a legjobb hótapadás díját is.ú

téli gumi

A Michelin Aplin 6 kifejezetten a zord, kemény téli időjáráshoz lett tervezve, stabilitás és könnyű irányíthatóság jellemzi, legyen szó nedves vagy havas útviszonyokról. A könnycsepp formájú lamellák segítik a víz kivezetését és a jobb tapadást, hornyok alján található „hókamra” a havas útviszonyok között biztosít kiváló tapadást és fékezhetőséget, emellett a „Traction Booster Compound” technológia is a jobb tapadást szolgálja. Emellett az abroncs hosszabb élettartamot is garantál az elődjeihez képest.

Amit a Michelin CrossClimate+ négyévszakos abroncstól elvárhatunk

A Michelin azonban nemcsak a téli és a nyári abroncsok esetében hoz prémium minőséget, hanem a négyévszakos abroncsok tekintetében is. A Michelin CrossClimate továbbfejlesztett változata a Michelin CrossClimate +, mely szintén 2019-ben került piacra. A teszteredmények is arról tanúskodnak, hogy a Michelin CrossClimate+ kifejezetten jó választás azoknak, akik négyévszakos abroncsban gondolkodnak, hiszen az Autobild és az ADAC teszteken előkelő helyezéseket ért el ez az abroncs, emellett számos kategóriában a legjobbnak is bizonyult.

A jó teljesítmény az innovatív gumikeveréknek, változó ferdeszögű, V-alakba rendeződő mintázatnak és a 3D lamellás kialakításnak köszönhető, mely biztonságos vezetési élményt garantál bármilyen útviszony között.

Címkék: Michelin, négyévszakos, téli gumi, reklám