A Bio-Fungi Kft. tevékenységében kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, az egészséges életmód, így szívügyüknek tekintik az olyan megbetegedések megelőző kampányainak támogatását, mint az emlőrák. Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és mivel a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly nagyrészt a megelőzésen is van. A GoPink! kampány ennek fontosságára hívja fel a figyelmet minden év októberében a rózsaszín csomagolású termesztett gombákkal. A rózsaszín tálcás gombatermékek eladásából befolyt összeggel a magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft. már 2012 óta támogatja a mellrák ellenes harcot és a daganatos betegek gyógyulását.

bio fungi

„Az elmúlt három évben a Szent Margit Kórházat támogattuk a rózsaszín tálcás kampányunkkal, amelynek köszönhetően kapott új kezelőágyakat az Onkológiai Osztály kemoterápiás kezelőhelyisége, valamint az emlőrákkal küzdő nők gyógyulási esélyeit növelő, az emlősebészetben nélkülözhetetlen eszközöket kapott a Sebészeti Osztály. Az idei évben az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelőt támogatjuk.” – mondta el Mutsy Árpád a Bio-Fungi Kft. tulajdonosa.

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. Ebben az időszakban világszerte különböző kampányokkal hívják fel a nők figyelmét a betegségre, a mammográfiás szűrés és a megelőzés fontosságára! Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak és mivel a korai stádiumban felismert emlődaganat jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly nagyrészt a megelőzésen is van. A Szent Margit Kórházban és a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban a betegtájékoztatás mellett nyílt napot is szerveznek, amelyre előzetes regisztrációval és beutalóval bárki, lakhelytől függetlenül elmehet. Szakemberektől lehet kérdezni a szűrésről, a megelőzésről és magáról a betegségről is. Ezzel is szeretnének nyitni a lakosság felé, mert szükségét látják annak, hogy az emberek megfelelő információt kapjanak egy adott betegségről, annak esetleges következményeiről. Magyarországon minden 8-9. nőt érint az emlőrák az élete valamely szakaszában, ezzel párhuzamosan családjukat, környezetüket is.

A 2018-2019-es rózsaszín tálcás kampánynak köszönhetően új kezelőágyakat kapott a Szent Margit Kórház Onkológiai Osztályának kemoterápiás kezelőhelyisége, ahol a betegellátás során, színvonalasabb elhelyezést és körülményeket biztosíthatnak a betegek számára. Az osztályon havonta, mintegy 300 beteg ellátása történik.

Kelet-Közép-Európa egyik vezető gombaipari vállalkozása, a Bio-Fungi cégcsoport friss gomba termesztéssel és kereskedelmével, valamint az ehhez szükséges gomba alapanyag előállítással foglalkozik.

Közel 2400 tonna gomba alapanyagot gyártunk hetente és exportálunk, valamint modern, felszíni, számítógép által vezérelt gombaházainkban több tízezer négyzetméteren termesztünk csiperke- és laskagombát, heti 120-130 tonna friss gombával ellátva így a nagy áruházláncokat a hazai és a környező piacokon. Friss gombatermékeink között megtalálható a fehér és barna csiperkegomba, a laskagomba, a shiitake, illetve kényelmi szeletelt termékek is.

A csúcsminőségű gombatermesztés és alapanyag-előállítás mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gombafogyasztás növelésére, illetve a gombafélék gasztronómiai felhasználására és népszerűsítésére. 

Címkék: bio fungi, emlőrák, reklám, támogatás