Ez nem véletlen, hiszen akkor szervezik a legtöbb esküvőt, de vajon miért hanyagolják annyira az őszi és a téli időszakot? Persze a telet jogosan hagyhatjuk ki, hiszen ki szeretne térdig érő hóban menyasszonyi ruhában ácsorogni? De vajon mi a kifogás az ősz ellen? 

Az egyik legszebb évszak

Talán nincs is olyan színes és kellemes időjárású évszak, mint az ősz. Persze sokan félnek tőle, hogy esni fog az eső, hűvösebb lesz, mint ami ideális, vagy bármi közbe jön, ami az őszre jellemző. Pedig annyi előnnyel rendelkezik egy őszi esküvő, amik egyáltalán nem mondhatóak el a nyári társáról.

Sok menyasszony vágya a szabadtéri esküvő, de ehhez szükség van az optimális időjárásra is. Persze ez lutri, hiszen egy évre előre nem tudhatjuk, milyen idő lesz aznap. Ettől függetlenül a párok mégis szeretik nyárra időzíteni a nagy napot, hiszen akkor a legvalószínűbb, hogy jó idő lesz. Ma már erre természetesen nincs biztosíték, hiszen korunk időjárása meglehetősen fordulatos és szeszélyes még nyáron is.

gyuruguru.hu - 2021 október - Cikk1.jpg

Az őszi évszak nagy előnye, hogy nem kell attól félni, hogy a nagy abroncsos ruhában vagy épp a szmokingban leizzadunk. Ilyenkor már 20 fok körül alakul a hőmérséklet, így bőven kellemes viselet lesz az esküvői ruha a pár számára. Ha pedig egy kicsit hűvösebbre készülünk, akkor érdemes egy bolerót kölcsönözni vagy venni a ruhához, amit elég csak felkapni, ha úgy érezzük. 

Nagyon jó témaválasztás

Az őszi természet sokszínű, izgalmas és garantáltan tartogat meglepetéseket, ami nem feltétlenül biztos hogy egy zápor. Nagyon érdekes témaválasztás, hiszen az őszi falevelek sokasága remekül mutat a menyasszonyi ruha alatt, sőt ha az idő is jó, akkor a kreatív fényképek csodaszépek lesznek. A menyasszonyi csokor tekintetében szintén nagyon jól lehet alkalmazkodni az időjárás színeihez. Ezt a dekoráció tekintetében is érdemes észben tartani, hiszen a sárga, a narancs, a barna és még talán a vörös is jó kompozíciót alkothatnak, amihez egy ötletekben gazdag esküvőszervező jelentősen hozzá tud járulni. Sőt akár a karikagyűrűk is pompázhatnak rosegold színben, amikből igazán szépeket és jó áron lévőket találhattok a Gyűrűgurunál.

Általában a vendégsereg is örömmel üdvözli az őszi esküvőt, mivel nem kell attól félni, hogy a nagy melegben folyik rólunk a víz, ami valljuk be, nem egy utolsó szempont sem a fiatalabb, sem pedig az idősebb korosztály számára. Sokan azért is kedvelik, mert addigra mindenki garantáltan hazaér a nyaralásból, sőt a kisgyermekes szülők számára is nyújt némi könnyebbséget. 

Ha szabadtéren tervezünk, de mégis rossz idő lépne fel, akkor természetesen kell, hogy legyen egy alternatív megoldás is a szertartás megtartására, azaz érdemes készülni egy fedett hellyel is. 

Címkék: gyűrű, ősz, esküvő, reklám