Milyen a jó sampon?

A hajról való gondoskodás kiindulópontja a megfelelő sampon kiválasztása és természetesen a hajmosás. Egy magára valamit is adó férfi nem elégszik meg a tusoló alatt, a párja samponjával sebtében végzett gyors hajöblítéssel. Hiszen a férfiak esetében is rendkívül fontos, hogy a saját haj- és fejbőrtípushoz legjobban illő, professzionális, kifejezetten hajmosásra tervezett terméket használják. Az sem árt, ha ez a termék természetes összetevőkből áll. Például a #Barba Italiana hajápoló termékei egytől egyig mellőzik a mesterséges adalékanyagokat, GMO-, parabén- és paraffin-, illetve szilikonmentesek. Kamilla, levendula és eukaliptusz található az összetevőik között.

Ha ilyen samponokat használsz, akkor nagy eséllyel nem fog túlérzékenység kialakulni az összetevőkkel szemben, és hosszú távon elkerülheted a különféle bőrbetegségek kialakulását is.

A mosás és szárítás

A mosás sűrűségére nincsenek kőbe vésett szabályok. Ehhez mindenkinek a saját hajtípusát kell figyelembe vennie. Azzal azonban érdemes tisztában lenned, hogy a férfiak haja gyorsabban zsírosodik, mint a hölgyeké, így előfordulhat, hogy heti többször is meg kell mosni. Mosás után ne dörzsöld át vadul a hajadat a törölközővel, inkább csak itasd fel róla finoman a vizet! A dörzsölés ugyanis nem tesz jót a hajszálak szerkezetének, ugyanúgy, ahogy a forró levegővel való szárítás sem. A legjobb az lenne, ha hagynád magától megszáradni.

null

Ha erre nincs lehetőséged, akkor ne azzal próbálj rajta gyorsan túlesni, hogy a legmagasabb fokozatra állítod a hajszárítót.

Hajformázás és hajvágás

A hajmosási procedúra befejező lépése általában a formázás. Erre már a szárításnál is rásegíthetsz azzal, hogy milyen irányba szárítod a hajad. Ha a növekedési iránnyal megegyezően, akkor laposabb frizura lesz a végeredmény, ha szemben, akkor egy kicsit volumenesebb lesz a hatás.

A hajformázó termékek esetében is igaz a mondás, hogy a kevesebb néha több. Elég minimális mennyiséggel elkezdened a műveletet, és ha nem bizonyul elégnek, akkor könnyebb hozzátenni, mint utólag elvenni belőle. Egy zselétől csöpögő haj ma már kevés szituációban mutat jól. A hajtípusodnak és hajerősségednek megfelelően többféle és különböző állagú hajformázókból válogathatsz. Létezik még a zselén kívül wax, paszta, pomádé, hajlakk és olyan extrák is, mint a brillantin.

A hajad formázásával talán akkor van a legkönnyebb dolgod, ha van hozzá egy klassz alapfrizurád. Ehhez pedig elengedhetetlen a rendszeres fodrászhoz járás. Egy jó fodrász úgy nyírja le a hajad, hogy a következő látogatásig te is bármikor el tudd készíteni a közösen megálmodott fazont.

Címkék: hajápolás, sampon, reklám