A LED-es izzók egy olyan forradalmi változást hoztak az emberek életébe, amelynek köszönhetően bátran maguk mögött hagyhatják az olcsóbb, azonban sokkal kevésbé hatékony hagyományos, halogén izzókat.

Azonban még így is vannak kételkedők, akikben felmerülhet a kérdés, hogy valóban érdemes beruházni és mélyebben a zsebbe nyúlni egy LED izzó miatt? A válasz igen, de máris részletesebben bemutatjuk neked, hogy miért is.

Miért válaszd a LED izzókat?

A LED-es izzók számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyeknek köszönhetően eloszlatnak benned minden kételyt. A LED izzók ára hamar megtérül, hiszen sokkal kevésbé sérülékenyek a halogén társaikkal szemben. Kiváló hővezetéssel rendelkeznek, így sokkal nagyobb élettartamot tudhatnak magukénak. Összességében tizenöt-húszezer órán át is megbízhatóan világíthatnak ezek az izzók, így velük hosszú távra is tervezhetsz. Már ebből a szempontból is sokkal jobban megéri, hiszen nem szükséges rövid időtávon belül sokszor cserélned az izzókat.

Ehhez azonban a minőségi darabokat szükséges választanod! Így nem fognak cserben hagyni és kellemetlen pillanatokat okozni az éjszaka közepén. A hosszú élettartam mellett kifejezetten kecsegtető az energiatakarékosság is, mivel ezzel is rengeteg pénzt spórolhatsz hosszú távon. Mindezt a működési elvük alapján igazolhatjuk, hiszen az üzembe lépést követően elektronok szabadulnak fel, amelyek a fény kialakulásáért felelősek. Így nem jár hőveszteséggel a működésük, mindez a halogén izzókhoz képest akár 90%-os energiamegtakarítást is jelenthet.

null

Amennyiben be szeretnéd szerezni a számodra legideálisabb izzót, akkor nézz körül az Alkonylámpa kínálatában lévő LED izzók között!

Egy valóban megtérülő befektetés

Elkerekedhet a szemed, ha a magasabb teljesítménnyel rendelkező LED izzókat vizsgálod, hiszen vannak, amelyek akár tízezer forintos nagyságrendben is megvásárolhatók. Azonban ez a beruházásod 3-4 éven belül megtérülhet, ami a hosszú élettartamukból fakad, mivel 10-12 évig nem szükséges cserélned.

A teljesítményromlástól sem kell tartanod, hiszen a gyakori ki- és bekapcsolással sem romolhat a teljesítményük a hagyományos izzókkal ellentétben. Gyártásuk során nem használtak mérgező vegyületeket, így nem termelsz káros hulladékot sem, amely mind a családod, mind a környezeted számára kifejezetten előnyös.

Címkék: led, lámpa, reklám