Egy valamire azonban fokozottan ügyelnünk kell, mégpedig arra, hogy csak az ideális méretű bringát szerezzük be neki. A gyerekbicikli 16”-os méretben nem minden gyerek számára alkalmas. A következő pár sorban megtudhatod, hogyan választhatod ki a megfelelő méretű kerékpárt a kicsiknek!

Életkor kontra magasság

Amikor a gyerek először ül bringán, az nagyban meghatározza a kerékpározáshoz vagy egyáltalán a sporthoz fűződő viszonyát a jövőben. Ráadásul azért sem mindegy, hogy milyen méretű biciklin teker, mert ő még sokkal sérülékenyebb, mint a felnőttek.

Na de az életkor vagy a magasság a döntő a kerékpár kiválasztása során? Nyilván a különböző korosztályok számára vannak ideális biciklik, viszont általában a magasság az, ami lényegesebb. Nem hagyatkozhatunk csak az életkorra, hiszen eltérő alkatú gyerekekkel találkozhatunk, így ez nem mérvadó.

Ahhoz, hogy ezt jobban megértsd, vizsgáljuk meg kicsit közelebbről a bringás méreteket!

null

A kerékpár méretekről dióhéjban

A kerékpár méretet általában mindenhol collban találjuk meg, viszont a kerékméret alapján is vannak eltérő nagyságú bringák. Ez a gyerekkerékpárokra is igaz. Ezek között a Cube, a KROSS és a Neuzer darabjai is rendelkezésünkre állnak. A MaxBike gyerekbringái között te is megtalálod a tökéletes választást gyermekednek!

A 12”-os gyerekbringákat leginkább a 2-4,5 éves korosztály lurkói tudják hasznosítani. Ezeket nem is előzi már meg méretben, csak a futóbicikli.

A 14”-os bicikliket már a 85-105 cm közötti magassággal rendelkező gyerekek képesek csak hajtani.

Végül, a 16”-os méret a 4-6 éves gyerekek számára ideális. A 20”-os a 6-10 éves, a 24”-os pedig a 8-12 éves korosztálynak tökéletes.

A 16”-os méretről…

Ez a méret amolyan szintugró darabként is felfogható. Miért? Azért, mert ilyenkor kerül le a pótkerék, s ekkor már szemmel láthatóan is nagyot nőnek a kicsik.

A minőségi Cube gyerekbringa támogatja a gyerekeket abban, hogy hozzászokjanak a bringázáshoz és ráhangolódjanak a pedálozásra. A speciális tervezésű biciklik olyan masszív szerkezettel rendelkeznek, amelynek köszönhetően biztonságos körülmények között tanulnak meg két keréken hajtani. Nem is beszélve arról, hogy a beépített kontrafék is segít irányítás alatt tartani a kis bicajt.

Ne feledd, hogy a tökéletes választáshoz alapos mérlegelésre van szükség. Igazodj a gyerek magasságához, s ha szükséges, vegyél igénybe bringás mérettáblázatot is! A tanulási folyamathoz is csak minőségi bringa lesz ideális, ehhez ajánlom figyelmedbe a Cube és a Kross darabjait!

Címkék: maxbike, kerékpár, reklám