Tegyük ezt azért, mert nem egy évre vásároljuk ezeket az eszközöket és időt, ezáltal pénzt takarítunk meg, ha olyan porszívót vásárlunk, ami hosszútávon is, számtalan igényünknek megfelel.

Porszívózz olcsón, könnyedén

Ma már egyre kevesebben keresik a régi kivitelezésű, úgynevezett cilinderes porzsákos porszívókat. Ha emellett döntünk, érdemes megnéznünk, milyen alternatívái vannak a kiválasztott porszívó zsákjának, mert számtalanszor előfordul, hogy épp annak a porszívó márkának a zsákja válik hiánycikké. Így, ha mindenképp ilyen típus mellett döntünk, mindenképp érdemes előre porzsákot is vásárolnunk, mert hiába a porszívó, ha a zsák hiányában nem tudjuk majd használni.

Ebben az esetben a porszívó porzsákjának mérete is lényeges, hiszen minél nagyobb, annál kevesebbszer kell cserélni, így mindenképp takarékos megoldás, ha a nagyobb porzsákkal rendelkező porszívót választod.

A textil zsákos kivitel már egyel korszerűbb, hiszen mosható és nem kell folyamatosan újat vásárolni, de ha megteheted, dönts okosabban és olyan porszívót vásárolj, ami egyszerűen a porszívó tartályába gyűjti a port, így könnyen, egy mozdulattal kiönthető, kiöblíthető és mindig tiszta marad a tartály.

A porszívó csöve fontosabb, mint hinnénk

A porszívó egyik legfontosabb része a cső, bár ez kap a legkevesebb figyelmet. Érdemes jól megnézni, mennyire szedhető szét a cső, hiszen, ha valami elakad benne, fontos, hogy könnyűszerrel kiszedhessük onnan. Mindemellett a cső anyaga sem mindegy, hogy miből készül, mert ha rideg, nehezen hajlítható csővel rendelkező porszívót választunk, az évek alatt könnyen eltörik, megtörik és használhatatlanná válik.

Álló és robotporszívó, avagy a jelen technika vívmányai

Míg fentebb a cilinderes porszívó tulajdonságairól beszéltünk, mindenképp beszélnünk kell az álló és a robotporszívókról, mely a mai háztartások nem véletlenül nagy kedvence.

Az állóporszívók ma már nem csak a morzsaporszívó energiájával rendelkeznek, hanem valóban megtestesítik a porszívó legjobb tulajdonságait, így hatásosan feltakarítják mind a padlót, a szőnyeget és a követ is.

Legtöbbjük vezeték nélküli akkumulátoros kivitelben kapható, ami véget vet a hosszabbítós, zsinórokkal bajlódós takarításnak. Egyetlen töltéssel, a lakás méretétől függően akár napokig is takaríthatunk. Innen már csak egyetlen ugrás, hogy olyan állóporszívót vásároljunk, ami felmosni is képes, így egyetlen mozdulattal csatlakoztatható rá a vizes tartály és a felmosó textil. Így a kisebb szennyeződésekkel azonnal elbánik, anélkül, hogy felmosóvödörrel kellene bajlódnunk.

Az állóporszívó hangja messze nincs olyan fülsértő, mint elődjének, a cilinderes porszívóknak, de ha olyan porszívót választasz, ahol állítható a maximális szívóerő, természetesen ezt is hallani lehet.

Az álló porszívók dizánja mindenhol megállja a helyét, hiszen nem csak a technikai paramétereire figyeltek a tervezők, de a kinézetre is, így a lakás bármely részén megállják a helyüket és valóban tekintélyt parancsolóan vonzzák a szemet. Mindemellett számtalan típus kínál hozzá tartozékba morzsaporszívó egységet, amit akár az autó takarításhoz is használhatunk, valamint megannyi pótfejet, hogy a takarítás valóban könnyed és szórakoztató legyen.

A robotporszívó még ennyi fáradtságot sem igényel. Nagyjából bekapcsoljuk és a már előre programozott útvonalon végighalad, valóban csendesen és észrevétlenül. Itt érdemes szintén körültekintően eljárnunk, hiszen a robotporszívók teljesítménye nagyjából hasonló, ellenben tulajdonságai, programozhatósága már számtalan kérdést vet fel.

Mindenekelőtt tudnod kell, hogy a küszöb minden esetben akadály a robotporszívó számára. Így, ha a lakás helyiségeit még küszöb választja el egymástól, a robotporszívót a munka végeztével át kell helyezned a másik helyiségbe. Mivel ma már számtalan esetben a küszöb nem játszik szerepet a lakás enteriörjében, így ez egyre kevesebb helyen játszik majd szerepet.

Ha a robotporszívó mellett döntesz, fontos szem előtt tartanod, hogy olyat válassz, ami elbír a nálad található szőnyegekkel is. Egyrészt valóban képes felmenni rá, és a szőnyeg szövésétől, szálvastagságától függően képes rajta haladni és megoldani a porszívózást.

A robotporszívó választásakor a programozhatóság is kifejezetten fontos szempont. Mindenképp olyat válassz, ami felismeri és bejárja a lakás helyiségeit, hogy valóban az elvárt eredményt kaphasd általa.

A porszívók és a folyamatos technikai vívmányok ma már lehetővé teszik, hogy a takarítás ne csak a szükséges rossz legyen, hanem valóban élvezettel, könnyűszerrel és időt is takarítva végezhesd. Épp ezért fontos, hogy a saját életvitelednek megfelelőt válassz.

Címkék: porszívó, vásárlás, reklám