Fontos hogy a megelőzésre nagy hangsúlyt fektessünk!!.. de hatékony segítséget nyújthat a már meglévő tüneteknél is a BÉTA-GLÜKÁN!

Miféle anyagok a béta glükánok és hol találhatóak a természetben?

A béta glükánoknak több forrása ismert, beleértve az élesztőből, baktériumokból, gombákból és gabonafélékből származó béta glükánokat. Ezek komplex szénhidrát molekulák egyedi molekulaszerkezettel, amelyek meghatározzák a biológiai aktivitásukat is. A vizsgálatok szerint a béta glükánoknak van a legerősebb biológiai aktivitásuk, amely az immunrendszer specifikus aktiválásában nyilvánul meg!

Legfontosabb ismérvük, hogy erősíti a szervezet védekező képességét. Fő feladata az immunrendszer első védelmi vonalát alkotó immunsejtek, a makrofágok aktiválása, amelyek elfogják és elnyelik az összes idegen anyagot (baktériumok, vírusok stb.) figyelmeztetik és mozgósítják a védekező rendszert, felismerik és elpusztítják a mutáns sejteket.

Ismertek a béta glükán (klinikailag alátámasztott) immunstimuláns, daganatellenes és antimikrobális tulajdonságai!

Összefoglalva a Béta-Glukán hatékony segítség lehet mind a megelőzés, mind a legyengült állapotokban, mert a szervezet öngyógyító folyamatait aktivizálja és ezáltal lerövidíti a gyógyulási időt!

Mindenkit szeretettel vár: a Természet Patikája!

Címkék: béta glükán, immunerősítés, öngyógyítás, Természet Patikája, reklám