Július vége nemcsak a felsőoktatásba jelentkezők számára izgalmas időszak, hanem az egyetemek számára is. Ilyenkor derül ki ugyanis, hogy hányan kezdik meg szeptembertől az intézményekben tanulmányaikat.

Idén nagyon boldogok vagyunk, mert a számok azt mutatják, hogy valamennyi képzésünket el tudjuk indítani. Ez nagyon jó visszaigazolás számunkra, hiszen ez azt jelenti, olyan képzéseket hirdetünk, amelyekre van igény.

Az egyik legnagyobb eredményünknek azt tartom, hogy azon a két alapszakunkon, amelyeket duálisan is meghirdettünk, vagyis az informatikai és turisztikai képzésünkben magasabb lett a jelentkezők száma. Látható, hogy nemcsak a cégek, hanem a diákok is felismerték ennek a képzési formának az előnyeit. Harmadik alapszakunk a gépészmérnök is elég jelentkezőt vonzott idén.

null

Alapszakjaink mellett a logisztikai mérnök és a Master of Business Administration mesterszakok is vonzóak voltak a felvételizők számára.

A levelezős képzésekben kis megtorpanást tapasztaltunk a korábbi évek viszonylag magas jelentkezőszámához képest. Ez főleg a turisztikai szakot érinti, hiszen ebben a szektorban nagyon sokan külföldön vállalnak munkát. Bízunk abban, hogy az elindított kormányzati intézkedések hamarosan megfordítják ezt a tendenciát, mi pedig várjuk azokat, akik szeretnék felfrissíteni tudásukat.

Bíztatok mindenkit, aki a hagyományos eljárásban nem jelentkezett sehova, vagy nem sikerült a felvételije oda, ahova szerette volna, keressen minket, hiszen pótfelvételi eljárásban még van lehetőség bekerülni! Turizmus-vendéglátás, mérnök-informatika, gépészmérnök, logisztikai mérnök és MBA szakok Nagykanizsán.

A tanulásba érdemes befektetni, hiszen a tudás mindig megtérül!

A fenti részleteket Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, mb. kampuszigazgató-helyettes, adjunktus osztotta meg portálunkkal.

Címkék: pannon egyetem, nagykanizsa, reklám