Általában az emberek csak vásárolnak valamit, amivel azt hiszik, hogy kifejezik szeretetüket és figyelmüket a másik felé, azonban ha az a bizonyos dolog nem jelent semmit az ajándékozottnak, akkor az ajándék adás gesztusa sem éri el azt a szándékot, amit akart. Hogy az ajándék szeretetet, tiszteletet és odafigyelést jelentsen, ahhoz személyesnek kell lennie, ez azonban idő és sokszor pénz kérdése is.

Időnk és pénzünk általában pedig nincs, és ilyenkor jönnek az olyan kényszermegoldások, mint a ruhák, zoknik, bugyik, törölközők, könyvek és szép füzetek stb. – csupa olyan dolog, amit inkább magunknak szeretünk vásárolni, ajándékértéke pedig egyáltalán nincs.

Mondunk most egy jó ötletet: a sok kis pazarló ajándék helyett inkább üljön le a család, és gondolják végig, hogy van-e valami olyan háztartási, vagy technikai eszköz, amire szükségük van, és aminek mindenki hasznát venné, és ahelyett, hogy mindenki apró, használhatatlan, porfogókat és felesleges dolgokat vesz a másiknak, inkább költse a család egy nagyobb berendezésre a pénzt. Okos, nem?

null

Kávéautomata, a család új kedvence 

Ha a család nagy kávérajongó, akkor nem rossz ötlet, ha meglepik magukat egy igazi kávéfőző géppel. A Delonghi ESAM például tökéletes választás lehet, hiszen egyszerre két kávét is lehet vele főzni, és még beépített tejhabosítót is tartalmaz.

Könnyen tisztítható a beépített tisztítóprogramnak hála, vízállásjelzővel felszerelt, tehát meglepetés sem érhet bennünket, az őrlési fok is beállítható és az aromarendszer segítségével tökéletes íze marad a frissen őrölt kávénak. Ez a gép tényleg egy olyan karácsonyi ajándék lehet, ami praktikus, de azért egy kicsit luxus is, tehát az ajándék érzet is bennünk maradhat. Együtt örülhet a család ennek az új készüléknek, ami a fa alá került – sokkal jobb, mintha az idén is egy sálat kaptunk volna, nem?

Turmixgép, amit a kicsik is imádnak

Karácsonyi ajándékként gondolkodhatunk valami olyan háztartási kisgépben is, amelyet a kicsik is imádhatnak, például egy turmixgép ideális választás lehet. A turmixgép azért is jó, mert még ha nem is tudják önállóan használni (egy ideig), egy kis szülői segítséggel ők is részt vehetnek a konyhai munkában, hiszen amikor már teljesen biztonságos a gép, akkor a gombot ők is megnyomhatják. És miért jó egy turmixgép?

A gyümölcsjoghurt például már otthoni körülmények között elkészíthető, így biztosra mehetünk, hogy semmilyen káros adalékanyag nincsen benne, friss, idényjellegű gyümölcsöket és zöldségeket facsarhatunk és fogyaszthatunk, kacsintgathatunk a nyers-étkezés felé, tehát egyszerűen friss és finom, egészséges ételekkel fűszerezhetjük a napjainkat. Ennek családunk minden tagja örülni fog, és immunrendszerünk is hálát mond majd.

Hűtőszekrény beépített fagyasztóval

Sok háziasszony küszködik azzal a problémával, hogy nem elég nagy a hűtőszekrény, vagy hogy éppen nincs fagyasztó része. A férfiak és a gyerekek pedig általában, ha kivesznek valamit a hűtőből, akkor csak visszarakják valahova, egyáltalán nem figyelnek a rendre. Persze nem is nagyon lehet rendnek nevezni a kis hűtőkbe begyömöszölt és bepréselt dolgokat, kellemetlen, kényelmetlen és óriási időpazarlás, hogy bármikor, amikor keresünk valamit, akkor mindent ki kell pakolni, majd visszapakolni…

Ennek a folyamatnak soha nincs vége – minden napba kapunk egy kis stresszt, amit még csak el sem lehet kerülni. Ha ez így van, akkor itt az ideje váltani, és egy nagyobb, beépített fagyasztóval rendelkező hűtőszekrényt választani, ahol elfér minden, és a család többi tagja is észreveszi, megérti a rendet ezen a helyen. Praktikus és előkelő ajándék (magunknak) az Indisit gépe, ami most az Extreme Digitalban akciós áron szerezhető meg. Soroljuk a jó tulajdonságokat? Inkább látogass el az oldalra.

Felültöltős mosógép, ha kicsi a hely

Gondoltatok már arra, hogy elég kicsi a hely a fürdőszobában, és hogy változtatni kellene valamin, hogy jobban elférjetek? Cseréljétek le a mosógépet felültöltősre! A Whirlpool AWE 66610 mosógépét ajánljuk a kis lakásokba.

Sokan azért nem kedvelik ezeket a mosógépeket, merthogy elveszik a mosógép teteje, amit tárhelyként, vagyis polcként használnak, de az a helyzet, hogy ezek a gépek kisebb helyet foglalnak (szóval lehet, hogy befér még egy polc a fürdőbe), kevesebb energiát és vizet fogyasztanak, de a teherbírásuk nagyjából ugyanakkora, mint az elöl nyithatósoké.

A Whirlpool felültöltős mosógép másik előnye, hogy leállítható a mosás, kinyitható a gép, tehát ha kifelejtettünk valamit, de még időben észrevettük, akkor hozzáadhatjuk a mosáshoz.

Ajándékozni jó, hasznos dolgokat ajándékozni pedig még jobb. Legyen az idei karácsony így is örömteli az egész családnak.

Címkék: ötlet, ajándék, reklám