A kaposmérői Márka Vendéglő a 70-es és 80-as években élte virágkorát. A legendás Vendi bácsi nevével fémjelzett étteremnek nemcsak a konyhája volt kiváló, de a hangulata is. A több évtizedes tündöklést, néhány évig tartó lejtmenet követte, ám a gasztronómiában továbbra is esélyt látnak a településen.

Az épületet pályázati pénzekből kívül-belül felújították. Az ötletgazdák kerítettek egy, a környéken jól ismert és elismert kreatív séfet is, aki vállalta a kihívást és összeállított egy korszerű, ugyanakkor a hagyományos magyar ízekre alapozó étlapot. A kezdeményezés mellé állt a modernkori lovasíjászat világszerte megsüvegelt megteremtője, Kassai Lajos is.

A Kassai Fogadó megnyitóján azt is megtudtuk, hogy a vendéglő elsősorban, de nem csak és kizáróan a Lovas-völgy vendégkörére épít. A kaposmérőiek úgy tervezik, hogy a térség egyik kulináris bázisa lesz az övék. Ugyanakkor a helybéliek a foglalkoztatás okán is jó szívvel gondolnak a beruházásra, mivel ennek köszönhetően több mint tíz ember talált magának munkát.

Összeállításunkban kamera elé kértük a névadót, a kreatív séfet, valamint a település vezetőjét.

Címkék: lovasíjász, íz, fogadó, hagyományos, séf, vendéglő, márka, Kassai, gasztronómia, Kaposmérő, magyar, reklám