A  VB már elkezdődött, és napi szinten követhetjük nyomon a világ legjobbjainak összecsapásait a televízió képernyője előtt. Ha a sör és a chips helyett inkább részesíti előnyben a süteményeket, akkor érdemes gyors és egyszerűen elkészíthető finomságok után néznie, így a meccsek izgalmai közepette mindig lesz mit falatozni. A sutigyar.hu egyszerű sütemény receptek segítségével igyekszik hozzájárulni ahhoz, hogy a régóta várt foci VB a kulináris élvezetek szempontjából se hagyjon kívánnivalót maga után. Nézzünk most öt olyan harapnivalót, mely az édes és a sós ízek kedvelőinek körében is nagy sikert arat!

null

1. Cseresznyés pite
Ennél egyszerűbben elkészíthető sütemény aligha akad, és a cseresznyeszezon lejárta után gyakorlatilag másféle gyümölcs is választható ízesítőként. A tészta olyan alapanyagokból áll, melyek minden háztartásban megtalálhatóak, így fél kiló finomlisztre, 20 deka cukorra, 2 dl tejfölre, 1 tojásra és 1 teáskanál sütőporra lesz hozzá szükség. Az összegyúrt masszát körülbelül egy órán át érdemes pihentetni, ez az idő pont elég arra, hogy férje áthívja a barátokat, akikkel együtt szurkol majd a meccs alatt. A tészta egyik felét helyezze a tepsibe, majd erre lehet halmozni a dió és zsemlemorzsa keverékét, mely felszívja a kimagozott cseresznye nedvességét. Jöhet rá a cukor, majd a másik fele a tésztának. Ezután nincs más dolga, mint kicsit megszurkálni villával a tetejét, egy tojással megkenni, és már mehet is a sütőbe az alkotás.

2. Káposztás pogácsa
Sör mellé, vagy helyette ideális választás a káposztás pogácsa, melyet még kezdő háziasszonyok is könnyedén és főleg gyorsan el tudnak készíteni. Az élesztő cukros tejben való felfuttatása után azt 60 deka liszthez és két tojássárgájához kell adni, sóval, borssal ízesíteni. Ezután következhet a káposzta felcsíkozása, majd besózása. Kis idő múlva ki is lehet nyomkodni a nedvességet belőle, és jöhet a pici olajon történő megpirítása. A káposztát a kinyújtott tésztába legkönnyebben többszöri áthajtogatással és kinyújtással lehet eloszlatni. Ha ez megvan, már csak a kiszaggatás van hátra, és jöhet a sütés. Ügyeljen arra, hogy hideg sütőbe kerüljenek a pogácsák!

3. Babapiskótás sütemény
A sütés nélkül készíthető édességek között nem véletlen szerepelnek előkelő helyen a babapiskóta felhasználásával gyártható finomságok. Ha nincs sok idő a vendégek érkezéséig, vagy egyszerűen csak izgalmasan variálható, változatos ízekre vágyik, akkor remek választás lehet a babapiskótás sütemény. Vannak, akik megáztatják tejben a piskótákat, mások kicsit keményebb állagúan szeretik, de ami egyik esetben sem hiányozhat, az a több rétegben és ízben ráhalmozott puding, valamint gyümölcs. Reszelhető rá csokoládé, vagy tálalható tejszínhabbal, a gyors és egyszerű édesség egy kis hűtőben történő pihentetés után azonnal fogyasztható.

4. Túrós sütemény másként
Gyorsasága, és a sokak által kedvelt túrós ízvilág szólnak mellette, ugyanis sütés nélkül, akár tíz perc alatt az asztalra varázsolható a túrós süti – ezúttal babapiskóta felhasználásával. 25 dkg túróra lesz szüksége, melyet 1 dl tejjel, vaníliás cukorral, és kristálycukorral kell elkeverni. Ezután 2 dl tejet egy csomag zselatinnal elkeverve, majd ahhoz hozzáadva a választott gyümölcsöt, már kerülhet is az egész a fóliával bélelt őzgerincformába. A tetejére néhány babapiskóta jöhet, majd mehet az egész a hűtőbe.

5. Joghurtos túrófánk
Szinten nincs olyan, aki ne szeretné a fánkot, főleg, ha a natúr joghurttal megbolondított könnyed formában készül az el. Keverjen 25 dkg túrót 15 dkg liszttel, 1 natúr joghurttal és két tojás sárgájával el. Egy tojás fehérjét sütőporral, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral dolgozzon össze, majd az egészet keverje össze. Forró olajba szaggatva néhány perc alatt kisülnek a fánkocskák, melyeket bármilyen gyümölcslekvárral fogyaszthat.

Címkék: sütigyár, reklám