A 2022. április 3-ig országgyűlései választáson, illetve a szintén ekkor esedékes gyermekvédelmi népszavazáson néhány esetben a választópolgároknak nem ugyanott kell majd szavazatát leadnia, mint a korábbi években. Éppen ezért a Helyi Választási Iroda arra kéri a kaposváriakat, hogy figyelmesen ellenőrizzék a szavazókörük címét, mielőtt elindulnak voksolni.

A korábban már kiküldött levélben szerepel mindenkinek, hogy pontosan hova kell mennie szavazni, de a Nemzeti Választási Iroda internetes oldalán is pillanatok alatt kideríthető a lakcím alapján, hogy hol lehet voksolni.

A Szavazóhelyiség-keresőn érdemes időben tájékozódni. 

Néhány esetben új szavazóköröket is létre kellett hozni. Így akiknek eddig a Pécsi Utcai Általános Iskolában, a Városgondnokság Noszlopy Gáspár utcai épületében volt a szavazóköre, új helyszínre kell majd menni, de a Honvéd Utcai Tagiskolában is lesznek változások az alábbiak szerint:

- Pécsi Utcai Általános Iskola helyett: Biztos Kezdet Gyermekház, Pécsi utca 52.

- Városgondnokság, Noszlopy Gáspár utca helyett: Katolikus Általános Iskola, Kossuth tér 2.

- Honvéd Utcai Tagiskola 5 szavazóköréből 2 esetben: GESZ Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, Honvéd u. 33.

A voksoláshoz akárcsak korábban, most is szükséges a személyazonosságot és lakcímet igazoló okmányok bemutatása, ezeket kérjük ne felejtsék otthon!

Címkék: Helyi Választási Iroda, Szavazóhelyiség-kereső, országgyűlései választás, politika