A 2021-es év legnagyobb tűzesete tavaly júniusban volt Kaposváron. Akkor a hulladéktelepen gyulladt be a lomtároló, a lángokat pedig több mint harminc tűzoltónak hét óra leforgása alatt sikerült teljesen eloltani.

Parancsnokuk a mai városi közgyűlésen a tavalyi vonulásokról és statisztikákról is beszámolt. Róth Zoltán elmondta: az elmúlt évekhez viszonyítva a tűzesetek száma stagnál, főként lakás- és szabadtéri tüzekhez riasztják őket, de lángoló autót is kellett oltaniuk tavaly. A műszaki mentések száma viszont folyamatosan növekszik.

null

A tűzoltók munkáját jelentősen segítették az önkéntesek, köztük az a Kötél Egyesület is, akik önállóan is vonulhatnak a megyében.

A jövőre 150 éves fennállását ünneplő városi rendőrkapitányság is jó évet tudhat maga mögött. 991-re csökkent a regisztrált bűncselekmények száma, ami az elmúlt 12 év óta a harmadik legjobb eredmény. Munkájukat nagyban segíti a városban működő közterületi kamerarendszer.

Ahogy a városi rendőrkapitány fogalmazott:„Nem éri meg Kaposváron közterületen bűncselekményt elkövetni, hiszen 10-ből 9 személy esetében megindításra kerül az eljárás, el tudjuk fogni az elkövetőket.” Peternel Péter hozzátette: az eredményes nyomozások egyben visszatartó erőt jelentenek a bűnözők számára.

null

Szita Károly polgármester a szabadtéri égetéssel, főként az illegális hulladéklerakók begyújtásával kapcsolatban kért szigorúságot a rendvédelmi szervektől. A tűzoltóktól pedig azt, hogy a városban zajló és induló jelentős ipari fejlesztések kapcsán keletkező plusz feladatokat is maradéktalanul lássák el.

Címkék: politika, katasztrófavédelem, közgyűlés, rendőrség, kaposvár