262 beteget tartanak most nyilván. A legnagyobb baj az, hogy már a fiatalokat is elérte a vírus, van már bölcsődés és óvodás és nagyon sok általános iskolás fertőzöttünk is – tájékoztatott a városvezető. Szita Károly beszélt arról is, hogy a szakemberek szerint december elején tetőzhetnek a vírus. A tartósan magas betegszám viszont csak akkor csökkenhet, ha elérjük a megfelelő szintű átoltottságot.

Kaposvár polgármestere beszámolt a jelenleg zajló beruházásokról is. Házhoz szeretnék vinni a mozgás lehetőségét, ezért épül újabb futókör, ezúttal a Kinizsi lakótelepen. A városligeti és a Cseri parki futókör után egy újabb, 800 méteres pálya építését kezdték meg, amely hamarosan el is készül.

Zajlik a munka a Buzsáki utcában, ahol megerősítik a partfalat, hogy nehogy meginduljon a kerítés mögötti löszös fal. 430 millió forintba kerül ez a beruházás, de az ott élők biztonsága a legfontosabb – hangsúlyozta.

Várhatóan egy évig fog tartani a Sávház északi oldalának kopolit üvegezése. A munkálatokat két ütemben fogják elvégezni. Nem csupán az üvegeket cserélik ki, hanem a tartószerkezetet is, így biztonságosabb lesz a függőfolyosó. A munkálatok összértéke 335 millió forint.

Kaposvár polgármestere szólt a város legújabb, készülő kerékpárútjáról is: az Izzó utcában épülő 689 méter hosszú biciklipálya régi kérése volt az egyik legnagyobb foglalkoztatónak, a Videotonnak, illetve a környéken működő vállalkozásoknak.

Megkezdődik a volt levéltár épületének megújítása: a vármegyeháza műemléki épületegyüttesével egyetemben a 376 milliós beruházás részeként teljes energetikai korszerűsítést hajtanak végre: napelemes rendszer lesz az épületen, megújul a komplett fűtési rendszer, és kicserélik a nyílászárókat is. Ezen munkák megrendelés is a helyi gazdaságot erősíti – mondta Szita Károly.

Címkék: interjú, szita károly, oltás, politika, kaposvár