A baloldali előválasztás egyik jelöltje, Horváth Ákos nemrég videóüzetben beszélt arról, hogy állítólag valakik zsarolással akarják elérni, hogy lépjen vissza a jelöltségtől és ő legyen a jövő évi választásokon a Fidesz kihívója Kaposváron.

A vállalkozó neve még 2019-ből lehet ismerős - amikor a baloldali pártok ernyőszervezeteként életre hívott – s azóta már meg is szüntetett – Kaposváriakért Egyesület őt indította az önkormányzati választáson a polgármesteri posztért. Az eredmény mindenki számára ismert… Mint ahogyan az is, hogy a baloldali pártok együttműködése finoman szólva már akkor sem volt harmonikus, komoly harc zajlott a kompenzációs listán megszerzett mandátumokért - emlékeztet a hírportál.

Horváth Ákos Ervin

Mint írják: "bár Horváth most nem mondja el konkrétan, ki és mivel zsarolja, annyit azonban megtudhatunk, hogy valaki állítólag terhelő anyagokkal rendelkezik a jelöltről és kampánycsapatáról. Az országos Jobbik által támogatott, a helyi pártszervezet által viszont elutasított Horváth a zsarolási szándékot azzal magyarázza, hogy ő az előválasztás esélyese, ezért akarják eltántorítani. Különösen így van ez, ha a zsarolás tárgya még 2019-re nyúlik vissza, s az önkormányzati választások előtti kampány finanszírozásával van összefüggésben. Márpedig információink szerint erről, a Kaposváriakért Egyesület költéseiről és azok elszámolásáról van szó." 

A teljes cikket itt olvashatják.

Címkék: Horváth Ákos, ellenzék, zsarolás, politika