Közösségi oldalán osztotta meg a hírt a DK kaposvári képviselője, hogy augusztus 15-vel lemond képviselői mandátumáról. Molnár Péter úgy fogalmazott: ha egy önkormányzati képviselő nem tudja teljes mértékben az adott feladatra koncentrálva elvégezni a munkáját, ahogy azt az esküjében vállalta, akkor az az etikus eljárás, ha a mandátumáról lemond.

 

A baloldali képviselő a 2019-es önkormányzati választáson kompenzációs listáról kerül be a kaposvári képviselő-testületbe. Akkor hónapokig tartott a vita arról, hogy ki üljön be dolgozni a közgyűlésbe az azóta megszűntetés alatt álló Kaposváriakért Egyesület jelöltjei közül. Végül a bíróságnak kellett döntenie a kérdésben.

Nem volt váratlan a lemondás - erről már a DK korábbi közgyűlési tagja, Kováts Imre írt a közösségi médiában. Az egykori politikus szerint nem kizárt, hogy mindez egy taktika része: lehetőséget teremt - az MSZP és a DK megállapodása alapján visszaléptetett - Pintér Attila önkormányzati képviselőségére.

 

Pintér Attila, az MSZP színeiben indult volna az előválasztáson, ám a bejelentést követően alig két hét múlva megjelent a DK közleménye, hogy Kaposváron a Gyurcsány párt jelöltje indul, vagyis Pintért visszaléptették. Pintét akkor nyílt levelében óvatosan fogalmazva ugyan, de hangot adott aggályának. Mint írta: „Nagyon nehéz elfogadnom, hogy kizártak egy olyan megmérettetésből, amelyen talán még esélytelen sem lettem volna, de szorítok az ellenzéki sikerért.”

Címkék: Molnár Péter, mandátum, lemond, képviselő, közgyűlés, politika, Kaposvár