A politikus legújabb videóüzenetében úgy fogalmazott: a baloldal az irigységre és az önzőségre épít folyamatosan, és emellett még a szimbolikus kérdésekben is belerúg a felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, délvidéki és burgenlandi magyarokba.

Mint mondta: megbocsáthatatlan szégyen, hogy a 2004-es népszavazáson Gyurcsány Ferenc vezetésével olyan ellenkampány indult, amely példátlan a politikatörténetben, mert míg más nemzeteknél fel sem merülhet, hogy önmaguk ellen voksoljanak bármiben is, azt a hazai baloldal elérte. A képviselő szerint ráadásul ma a baloldalon komoly képviselete van annak, hogy a külhoni magyaroktól még azokat a jogokat is megvonják, amelyeket az elmúlt évtizedben sikerült megadnunk nekik.

„2006 óta persze tudjuk: nemcsak a határainkon kívül élő magyarokat árulta el és csapta be a baloldal, hanem ezt tette a határokon belüliekkel, velünk, sőt, a saját szavazóikkal is. Gyurcsány Ferenc erről beszélt 15 éve az őszödi beszédében, s ez az, amit a trianoni gyalázatra emlékezve sem feledhetünk. Ne adjunk nekik esélyt!” - mondta Perlaki József.

 

Címkék: Perlaki, Trianon, baloldal, nemzet, magyar, politika